نشست فاخر پژوهشی با عنوان: «احکام کاربردی تقلید » در سامانه سیما توسط مدرسه علمیه فاطمیه سلام الله علیها زرند برگزار شد.
سرکار خانم اکرم تفتی سخن خود را با فرموده امام صادق علیه السلام آغاز کردکه ایشان فرمود: «هنگامی که قیامت بر پا می شود خداوند عالم و عابد را بر می انگیزد پس وقتی که در پیشگاه خداوند حاضر می شوند، به عابد گفته می شود که به بهشت برو و به عالم گفته می شود:بایست و مردم را به خاطر اینکه آنها را خوب تربیت کرده ای، آنها را شفاعت کن» .
سرکار خانم اکرم تفتی در ادامه اظهار داشت : تقلید در لغت دنباله رویی وپیروی کردن است ودر اصطلاح انجام دادن اعمال شرعی وعمل به دستور مجتهد در وظایف شرعی است.
سرکار خانم اکرم تفتی بیان داشت : برنامه های مرتبط با اعضا و جوارح بدن انسان، بایدها و نبایدها هستند که به احکام تعبیر می شوند. انسان مکلف باید برای بدست آوردن آنها یا مجتهد باشد که از کتاب، سنت، عقل یا اجماع حکم الهی را بدست آورد و یا اگر غیر مجتهد است باید از مجتهد تقلید کند و یا راه احتیاط را پیش بگیرد.یا محتاط است یعنی خودش می تواند حکم را استخراج کند ولی به عنوان مجتهد نمی تواند دیگران از او تقلید نمایند . در اصول دین و مذهب، ضروریات دین تقلید جایز نیست. بیان حکم موضوع وظیفه فقیه و تشخیص تحقق موضوع ، وظیفه مکلف است.
مرجع تقلید باید مرد، بالغ، عاقل، شیعه اثنی عشری، حلال زاده، در قید حیات، عادل و اعلم باشد و حرص نسبت به دنیا نداشته باشد. راه های شناخت مجتهد و اعلم اول به یقین رسیدن خود مکلف است، دوم شهرت مفید علم است و سوم بینه (شهادت دو مرد عادل خبره) است. تقلید یعنی عمل براساس فتوای مجتهدی معین است .
اما شرایط مکلف عبارتند از بلوغ، عقل و قدرت. بلوغ می تواند به واسطه سن و یا غیرسن محقق شود. سن بلوغ برای پسران ۱۵ سال قمری و برای دختران ۹ سال قمری است، البته باید به این نکته توجه کرد که هر سال قمری ۱۰ روز و ۱۸ ساعت کمتر از سال شمسی است.
وی در انتهای جلسه، جهت اطلاع وآگاهی طلاب به احکام مهم وکاربردی تقلید از جمله مجتهد زن یا تقلید از مجتهده میت و.... پرداخت .