به همت موسسه آموزش عالی و مدرسه علمیه امام جعفر صادق (علیه السلام) شاهرود به مناسبت «هفته پژوهش» روز دوشنبه مورخ 22/۹/1400 میزگردی با عنوان «راه های ارتقای فعالیتهای پژوهشی» با کارشناسی «دکتر مهدی عباسی شاهکوه» در موسسه آموزش عالی امام جعفر صادق (علیه السلام) برگزار گردید.
در این نشست آقای دکتر عباسی بیان داشتند:
«در ابتدا باید یادآور شوم دست به قلم شدن و تولید محصول علمی، شروع سختی دارد ولی برخلاف دیگر حوزهها حلاوتش در این است که احتمال اینکه بتوانید محصولی را تولید کنید و اثری را از خود برجای بگذارید خیلی بالاست.
در شهرستان ما محفل علمی آماده است و در آن، افراد با استعدادی وجود دارند که باید کشف و تربیت شوند؛ اما با وجود این شرایط، شما میبینید جامعه ی ما جامعه ی خوشحالی نیست؛ زیرا جامعه ی ما یک جامعه ی خدمات محور و مصرف کننده است. برای جلوگیری از ادامه این روند و دستیابی به خوشحالی حقیقی، باید تولید، صورت بگیرد. اگر حوزه ای طراوت و شادابی ندارد، باید ببینید آیا می تواند محصولی را ارائه کند یا بالعکس. من فکر میکنم بالعکس است. الان در حوزه و دانشگاه شهرستان ما هم این اتفاق افتاده است و تولید محصول بسیار کم صورت میگیرد. برای جلوگیری از ادامه این روند، ما باید ببینیم چقدر شاگرد محوری کردهایم و چقدر توانسته ایم پتانسیلها را آزاد کنیم؟ از طرف دیگر من قائل به این نیستم که فقط پژوهشهای علمی شکل بگیرد بلکه برخی افراد می توانند به بازنویسی کتب قدیمی بپردازند. خیلی از کتاب ها عربی است. اگر قرار باشد که کتابها به زبان عربی باقی بمانند، تنها یک سری افراد خاص و محدود می توانند از اطلاعات آن آگاه شوند و این کار با تفکر متعالی شیعی منافات دارد.»
دکتر عباسی در پایان جلسه فرمودند:
« تنها با برگزاری کلاس مقاله نویسی کسی پژوهشگر نمی شود، فرد داخل کار است که می تواند یک محصول خوبی را ارائه دهد. برای تحقق این امر باید گروه های هسته های پژوهشی حرفه ای تشکیل شود و هر یک از این گروه ها در یک پازلی قرار بگیرند و هر هسته قسمتی از کار را برعهده بگیرد و مقالاتی را ارائه دهند و این مقالات درکتابچه ای به چاپ برسد و سپس در اپلیکیشن های کتابراه و تاقچه و غیره منتشر شود. اگر این کار اتفاق بیفتد، شهر پویا شده و تبدیل به یک مرکز علمی خواهد شد.»