حجت الاسلام و المسلمين آقای امین پورمحمد در این نشست، دانش اندوزی وکتابخوانی را دارای جایگاه والایی در اسلام دانست و گفت: مطالعه و کسب علم و دانش زيربنا و زمينه ساز توسعه و پيشرفت کشور و راهگشاي بهروزي، سعادتمندي و فرزانگي جامعه و انسانها است.
پورمحمد با اشاره به اینکه آمار وزارت ارشاد درباره میزان مطالعه در ایران و سایر کشورها آماری متأثر کننده است افزود: براساس این آمار در می یابیم که بیشتر افراد در کشور ما دقایق محدودی را به مطالعه اختصاص می دهند در حاليكه در برخي از كشورها به طور متوسط 4 ساعت مطالعه در روز وجود دارد این در حالی است که سرانه كتابخواني در كشور ما براي هر نفر تنها 12دقيقه در شبانه روز است.
وی ترویج فرهنگ کتابخوانی را پر اهمیت خواند و تصریح کرد:جوامع پیشرفته با گسترش فرهنگ مطالعه و تسهیل دستیابی به کتاب و نشریات مناسب، هدفمندانه به غنی سازی تفکّر و اندیشۀ مردم جامعۀ خود پرداخته و مسیر رشد و تعالی جوامع را هموار می سازند.
رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان پارس آباد با تبیین دقیق موانع موجود بر سرراه مطالعه و کتابخوانی افزود: براي رفع موانع و ايجاد زمينه و بستر لازم جهت ترويج و توسعه فرهنگ مطالعه، نهادهاي مختلف، شامل خانواده، مدارس و نظام آموزشي، كتابداران و كتابخانهها، دولت و رسانههاي گروهي و ناشران و كتاب فروشيها، بايد با رفع مشكلات موجود، هم سو و هم هدف به سمت مشخصي حركت كنند.
وی با تبیین راهکارهای لازم برای گسترش مطالعه اظهار کرد: یکی ازعمده ترین و بهترین راههای افزایش اطلاعات عمومی، مطالعه کتاب می باشد که این امر زمینه ساز گامهای بعدی برای رفع نیاز می باشد و به گونه مطلوب آنها رابه قله پیشرفت درهمه زمینه های مادی ومعنوی می رساند.
پورمحمد تشویق و ترغیب مردم را به فرهنگ کتاب و کتابخوانی، گامی مثبت در جهت پیشرفت دانست و تاکید کرد: تمام مشکلات جوامع مختلف از ضعف فرهنگی ریشه میگیرد و برای التیام زخم فرهنگی، بهترین مرهم مطالعه است.