اصفهان/ برگزاری نشست پژوهشی

اصفهان/ مدرسه علمیه کوثر/ برگزاری نشست پژوهشی باعنوان" بررسی سیره و آثار علامه طباطبایی"

شناسه خبر : 114949

1400/09/08

تعداد بازدید : 62

اصفهان/ مدرسه علمیه کوثر/ برگزاری نشست پژوهشی باعنوان
همزمان با هفته کتاب نشست علمی پژوهشی با عنوان" سیره و آثار علامه طباطبایی" با حضور استاد فرهیخته حجه الاسلام والمسلمین دکتر احمد فعال در مدرسه علمیه کوثر اصفهان برگزار شد.

حجه الاسلام والمسلمین فعال در جمع طلاب این مدرسه گفت: سید محمد حسین طباطبایی معروف به علامه طباطبایی، فیلسوف، مفسر و نویسنده ایرانی بود، زندگی وی به 4 دوره تقسیم می شود. دوره کودکی ونوجوانی که درزادگاهش تبریز سپری شددر این دوران به درس ومطالعه علاقه وافری داشت. تحصیلات ابتدایی شامل قرآن و کتب ادبیات فارسی را در مکتب آموخت و سپس به تحصیل علوم دینی پرداخت. پس از آن به مدت ده سال با هدف فراگیری علوم دینی به نجف مهاجرت می کند و علوم ریاضی، دروس فقه و اصول، فلسفه، معارف الهیه، تفسیر قرآن به قرآن،اخلاق و عرفان و....را در محضر اساتیدی همچون آیت الله نائینی،سید حسین بادکوبه ای، آیت الله قاضی و...آموخت. پس از آن به علت تنگدستی و نداشتن مقرری مجبور به مراجعت به ایران می شود و به شعل زراعت می پردازد.

 پس از مدتی به قم مراجعت می کند و تلاش علمی ایشان آغاز می گردد و چون از سلسه سادات طباطبایی بود، ترجیح می دهد به طباطبایی معروف شود.

حجه الاسلام والمسلمین فعال بیان داشت، اهمیت علامه طباطبایی به جهت زنده کردن حکمت و فلسفه و تفسیر در حوزه های تشیع بعد از دوره دودمان صفویان بوده است. ایشان همیشه با تالیفاتشان جریان ساز بوده است. ایشان در حکمت صدرایی به تاسیس معرفت شناسی در این مکتب پرداخت و با انتشارکتب فراوان و تربیت شاگردان در دوران مواجهه با اندیشه های غربی مثل مارکسیسم، به اندیشه دینی حیاتی دوباره بخشید. علامه طباطبایی  آثار علمی بیشماری به زبان عربی و فارسی دارد که دو اثر ایشان شاخص تر از سایرآثار وی می باشد.

تفسیر المیزان که به مدت 20 سال و در 20 جلد به زبان عربی تالیف شده که در این کتاب ایشان علاوه بر تفسیر آیات و بحث های لغوی در بخش های جداگانه با توجه به موضوع آیات مباحث روایی، تاریخی، کلامی، فلسفی و اجتماعی نیز دارد. اثر مهم دیگر او فلسفه و روش رئالیسم است که دارای 14 مقاله فلسفی است و این کتاب از مهمترین کتبی است که به بررسی مباحث فلسفه پرداخته است.از دیگر آثار علامه نهایه الحکمه، شیعه در اسلام، اسلام وانسان معاصر، قرآن در اسلام،  رساله در حکومت اسلامی، بدایه الحکمه، سنن النبی و.... می باشد.

شاگردان بسیاری نیز در محضر علامه طباطبایی بودند از آن جمله می توان به آیت الله خوشوقت،آیت الله خامنه ای، آیت الله مکارم شیرازی،آیت الله مصباح یزدی، آیت الله امینی، شهید مطهری و.....اشاره نمود.