یزد-میبد-مؤسسه آموزش عالی حضرت زهرا(س)

یزد-میبد-جلسه دفاع

شناسه خبر : 112014

1400/07/04

تعداد بازدید : 189

یزد-میبد-جلسه دفاع
جلسه دفاع از پایان نامه با موضوع«راه های تثبیت نعمت های معنوی در قرآن و روایات » در موسسه آموزش عالی حضرت زهرا س برگزار شد

 

معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی حوزوی حضرت زهرا(س) میبد، از برگزاری جلسه دفاعیه خانم نصرت دبستانی، طلبه رشته تفسیر و علوم قرآن مؤسسه آموزش عالی حوزوی خواهران شهرستان میبد ، با موضوع « راه های تثبیت نعمت های معنوی در قرآن و روایات » با حضور استاد راهنما حجت الاسلام و المسلمین  محمد مهدی خواجه پور  و استاد داور حجت الاسلام و المسلمین سید احمد میر خلیلی  خبر داد.

خانم دبستانی در دفاع از پایان نامه خود گفت: یکی از مسائل مورد عنایت قرآن و احادیث، مسئله‌ی توجه به نعمت‌های الهی و یادآوری آن‌ها است. در بسیاری از آیات به اقسام نعمت‌ها اعم از نعمت‌های ظاهری و باطنی، نعمت‌های مادی و معنوی و نعمت‌های متصل و منفصل و نعمت‌های دنیوی و اخروی پرداخته است. نعمت، هرگونه بهره‌ای است که آدمی در زندگی از آن سود ببرد و موجب خیر و خوشی در دین و دنیای او شود. قرآن كمك می‌كند كه انسان شناخت بیشتری در رابطه با نعمت‌ها داشته باشد و بتواند وظیفه‌ی خود را در مقابل منعمِ حقیقی انجام دهد؛ و راهکارهای تثبیت نعمت و جلوگیری از زوال آن را بیاموزد.

 وی در ادامه افزود:. . مهم‌ترین مصادیق نعمت‌های معنوی عقل، پیامبران، امامان، ولایت، علم و اموری از این قبیل است. نعمت‌های متصل (عقل و روح) و منفصل (قرآن، پیامبر، امام، ولایت و...). نعمت‌های مادی نعمت‌هایی است محسوس و مختص به این دنیای مادی؛ نعمت‌های معنوی؛ نعمت‌هایی هستند که مختص به دنیای ماده نیستند و اگرچه از معنویات سرچشمه می‌گیرند، ولی هم در دنیای مادیات و هم در دنیا فرامادی قابل استفاده بوده و انسان را از وجود خود بهره‌مند می‌سازند.

خانم دبستانی در پایان نتایج حاصل از تحقیق را اینگونه بیان کرد که: عنایت و توجه قرآن و عترت (علیهم‌السلام) به مسئله‌ی توجه به نعمت‌های الهی و یادآوری آن‌ها، اقسام نعمت‌ها اعم از نعمت‌های ظاهری و باطنی، نعمت‌های مادی و معنوی و نعمت‌های متصل و منفصل و نعمت‌های دنیوی و اخروی و ... موجب شده تا انسان، شناخت بیشتری در رابطه با نعمتها داشته باشد و بتواند وظیفه‌ی خود را در مقابل منعم حقیقیِ خویش انجام دهد. در این میان، متون اسلامی (قرآن و روایات) به رابطه راهکارهای تثبیت نعمت و جلوگیری از زوال آن اشاره دارد. قرآن شریف اموری مانند شکر، نیکوکاری، دعا، توسل، تواضع و مواردی از این قبیل را موجب تثبیت نعمت دانسته؛ و اموری از قبیل ظلم، کفران، کفر، و رفتار‌های ناپسند را موجب زوال نعمت بیان می‌نماید.

اخبار مرتبط