کارگاه مقاله نویسی به همت مدارس علمیه امام جعفر صادق(ع) شاهرود و فاطمیه (س) گرمسار در سامانه سیما برگزار شد.
به گزارش واحد پژوهش مدرسه علمیه امام جعفر صادق(ع) شاهرود؛ به همت و همکاری مدارس علمیه امام جعفر صادق (ع) شاهرود و فاطمیه (س) گرمسار روز دوشنبه مورخ 15/6/ ۱۴۰۰ کارگاه مقاله نویسی با کارشناسی آقای دکتر «روح الله محمدی» در سامانه سیما برگزار شد.
در ابتدای جلسه، آقای دکتر محمدی، ضمن مرور مباحث جلسات قبل، فرمودند: «در بحث داده آوری یک سری نکاتی هست که باید دقت شود: اول اینکه: عناوین شما باید جذاب باشد دوم اینکه: برآمده از محتوا باشد و با محتوا مرتبط باشد به طوری که اگر بخواهید عصاره مطلب را بدست بیاورید نتیجه آن عنوان شما شود. سوم: در بحث عناوین مقاله: عناوین نباید به شکل سؤالی یا خبری باشد و باید به شکل وصفی بیان گردد، نکته چهارم اینکه: توضیح مطالب در حد ضرورت باشد. پنجم: پرهیز از جملات طولانی، ششم: پرهیز از حشو و تکرار، هفتم: پرهیز از کلی گویی، هشتم: رعایت علائم نگارشی، نهم: استفاده از ارجاعات مناسب»
ایشان در ادامه بیان داشتند: «برای انجام یک پژوهش علمی، باید هم از ثمرات تحقیق دیگران بهره برد و هم از تکرار کارهای انجام شده پرهیز کرد. بر این اساس هنگام نگارش هر قسمت از نوشتار، نخست باید به منابع اصلی هر نوشتار مراجعه و با دقتی فراوان نکات مهم را خلاصه برداری کرد. سپس کاستی های تحقیقات موجود را کشف نمود و برای اصلاح آن ها طرحی نو به وجود آورد و آنگاه کتاب ها و مقالات دیگران و یادداشت ها را کنار گذاشت».
سپس دکتر محمدی به معرفی ویژگی های یک پاراگراف مناسب پرداخته، بیان داشتند:
«برای نوشتن یک پاراگراف مناسب، باید نکاتی را رعایت کرد: 1.در پاراگراف باید از جملات کوتاه استفاده شود، 2.فعل ها مناسب انتخاب گردد، 3.باید بین مطالب پیوستگی وجود داشته باشد ، 4.پاراگراف ها باید به شکل منطقی در کنار هم قرار بگیرند:(اول مقدمه، دوم استناد، سوم توضیح استناد، چهارم جمع بندی)»
دکتر محمدی افزودند: «توصیه می شود برای همه پاراگراف هایی که ذیل یک تیتر قرار می گیرند تیترهای فرعی در تقدیر بگیریم و آن ها را در جایی ثبت کنیم. تیترهای تقدیری می توانند عناوینی از این دست باشند: 1. ادله قول اول، 2. ارزیابی آن ها 3. دلیل قول اول ، اشکال قول اول و ....
برای آنکه تیترها متناسب با محتوا باشند ارتباط آیات و روایات مربوط به عنوان را در بیاورید. دقت داشته باشید که شما می توانید از دل آیات و روایات زیر تیتر بدست آورید.تیترها باید وصفی، جذاب، برآمده از محتوا یا آیات و روایات باشد. دقت داشته باشید آیات نباید پشت سر هم بیایند.»
ایشان در ادامه بر انسجام و نظام دار بودن مقاله تاکید کردند و نکاتی که باید در نتیجه و چکیده رعایت شود را بیان نمودند.
دکتر محمدی در پایان سخنان خود به سوالات حضار پاسخ دادند.