آقای انوری در تحلیل و بررسی شبهات غدیر گفت: عدم توانمندی در پاسخگویی به شبهات غدیر باعث شده که در طول تاریخ حقانیت علی (علیهالسلام) و شیعه زیر سوال برود و اصلیترین دلیل بر عدم پاسخگوئی درست به شبهات غدیر، عدم آگاهی از شبهههای پیرامونی مسئلهی غدیر است.
وی با اشاره به انواع شبهههای مطرح درباره غدیر افزود: بهطورکلی شبهات پیرامون غدیر یا شبهه درون متنی هستند یا شبهه برون متنی که شناخت هر کدام از این شبههها میتواند در پاسخدهی به آن کمک کند.
مدیر بنیاد نهجالبلاغه استان اردبیل ضمن تبیین شبهههای درون متنی غدیر تصریح کرد: شبهات درون متنی غدیر شبهههای دلالتی و شبهههای سندی هستند که ریشه در عدم آگاهی، عدم فهم درست و یا مغرض بودن شبهه کننده دارد و اگر کسی آگاه به کار سندشناسی باشد و بتواند نکات ادبی زبان عربی را خوب فهم کند بهراحتی میتواند به این شبهات پاسخ دهد.
دکتر انوری در ادامه در تحلیل شبهات برون متنی غدیر افزود: عدم نقل جریان غدیر از سوی شخصیتهایی مثل بخاری و مسلم، شبهات شأن نزول آیات و شبهات سبب صدور حدیث از جمله شبهههای برون متنی جریان غدیر هستند که با اندکی مطالعه و مراجعه به کتابهای تاریخی و تحلیل جریانهای تاریخی قابلحل و پاسخگوئی هستند.
وی در پایان تاکید کرد: با توجه به اینکه جریان غدیر حقانیت علی (علیهالسلام) و شیعه را اثبات میکند بنابراین پرداختن به ابعاد آن و تحلیل و بررسی شبهات پیرامون آن و اقدام در پاسخگوئی به این شبهات از وظایف حتمی و دینی پرچمداران اسلام یعنی علما و طلاب حوزههای علمیه است و اگر طلاب حوزههای علمیه در این زمینه اهتمام لازم را داشته باشند بدونشک در جریان معرفی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به جامعه مسلمانان بسیار موثر خواهد بود.