معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی حوزوی خواهران میبد

یزد-نشست علمی پژوهشی در مؤسسه آموزش عالی حضرت زهرا(س) میبد برگزار شد

شناسه خبر : 106273

1400/02/07

تعداد بازدید : 115

یزد-نشست علمی پژوهشی در مؤسسه آموزش عالی حضرت زهرا(س) میبد برگزار شد
معاون پژوهش مؤسسه آموزش عالی حوزوی خواهران میبد از برگزاری نشست علمی پژوهشی با موضوع «انسان شناسی در ادیان و تطبیق جایگاه انسان در اسلام، یهودیت و مسحیت» با "سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین احمد آقایی» دکتری مبانی نظری اسلام و استاد حوزه و دانشگاه خبر داد.

به گزارش معاون پژوهش  مؤسسه آموزش عالی حوزوی خواهران میبد حجت الاسلام والمسلمین احمد آقایی در این نشست شناخت خدا و انسان را برای بررسی اخلاق و ارزش های اخلاقی ضروری دانست و افزود:خدا در یهودیت بسیار قدوس است که حتی نمی توان اسم مخصوص او «یهوه» را آورد از این جهت احکام الهی در یهودیت بسیار سخت است .

استاد حوزه ادامه داد: خدا در مسیحیت جسم گرفته است و یا پسرش را فرستاده و میان مردم آمده است. این ارتباط نزدیک با خداوند، باعث شده که هیبت او نادیده گرفته شود و معتقد شوند که خداوند پسرش را فرستاده است برای قربانی و بخشش گناهان ما، از این جهت دیگر نیازی به شریعت نیست و شریعت نقشی در نجات انسان ندارد، اصل این است که دل انسان پاک گردد به ایمان به مسیح به عنوان خدا و پسر خدا.

ایشان اذعان کرد: در اسلام، خداوند نه مثل یهودیت چنان قدوس است که باید همیشه از خشم او ترسید و اسم او را هم نبرد و نه مثل مسیحیت که احساس خودمانی می کنند، اسلام امت وسط است و احکام او نیز به حقیقت نزدیک تر است و به عبارتی حق مطلق اسلام و احکام اوست.

آقایی بیان کرد: یهودیت به علت داشتن جنگ های متوالی با دشمنان خود، تصویری که از خدا می دهند، خداوندی است که اهل جنگ است و دستور به کشتار همه مردم و قتل عام پیر و جوان می دهد و قطعا این نگاه در احکام و اخلاق نیز تاثیر گذار است.

وی در ادامه افزود: در مسیحیت چون تا قبل از قرون وسطی مسیحیت تحت ظلم و فشار دیگران بوده است و دوره رسالت حضرت عیسی هم سه سال بیشتر طول نکشیده است، مجبور به تقیه و مراعات با دیگران بوده اند و احکام آنها لطیف تر است.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: در اسلام شاخه اهل سنت چون همیشه در راس قدرت بوده اند، و خلفای آنها بسیار ظلم و ستم کرده اند  و رفتار خشن داشته اند، از این جهت در فرقه های متعصب اهل سنت خشونت زیاد دیده می شود ولی در شیعه به علت پیروی از اهل بیت معصومین و داشتن ائمه رئوف و نیز اجبار به سازگاری با محیط های مخالف خشونت های بالا دیده نمی شود.

وی افزود: در انسان شناسی نیز مسیحیان معتقدند که انسان در اثر خطای آدم و حوا ذاتش گناه آلود است و همه انبیا نیز ذاتشان خراب بوده است و از این جهت حتی انبیا نیز مرتکب کارهای غیراخلاقی می شده اند. با آمدن حضرت عیسی، کسانی که به او به عنوان پسرخدا ایمان بیاورند، ذاتشان پاک می شود و کدروت ها و ظلمت های روحی از آنها برچیده می شود، در حالی که واقعیت بیرونی خلاف آن را نشان می دهد.

آقایی در پایان افزود: انسان در اسلام ذاتش پاک است و نیاز به هادی دارد تا راه و رسم زندگی را به او یاد دهد. در اسلام انسان دارای روحی است که بسیار می تواند پرقدرت شود. اگر در اثر عبودیت پرورش پیدا کند، مظهر اسماء الهی می شود، چنان که حضرت صادق علیه السلام فرمودند: العُبودِیَّةُ جَوْهَرَةٌ کُنْهُهَا الرُّبُوبِیَّةُ ، انسان باید با شناخت نفس خود و پرورش آن در مسیر تکامل قرار گیرد.

 


 

0رای ثبت شده