سرکارخانم آذری مدیر مدرسه علمیه نورالهدی گفت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری( مدظله العالی) مبنی براینکه مساله زن در دنیای امروز و کشور ما از مسائل مهم ودرخور تامل است چرا که نیمی از جمعیت کشورها زنان هستند و باید دید چگونه می توان به شکل سالمی از این امکان و استعداد عظیم به نفع کشور استفاده کرد. یکی از این مسائل مربوط به اشتغال بانوان است که باید دید چگونه می توان اشتغال بانوان را تبدیل به فرصت کرد وتهدیدهای آن را به حداقل رساند. لذا در راستای ضرورت پرداختن به این مساله اقدام به برگزاری کرسی آزاداندیشی با عنوان امری لازم بود.
دراین مراسم، دکتر یاوری به عنوان استاد ارائه دهنده بحث چنین بیان داشت: پیشرفت جامعه فقط با توسعه اقتصادی محقق نمی شودبلکه نیازمند فرهنگ و وضع قوانین خوب است که با اجرای این قوانین رونق اقتصادی هم ایجاد می شود. فرهنگ، باوری است که مردم به آن اعتماد دارند پس با فرهنگ سازی شاه کلید موفقیت دراقتصاد را دردست می گیریم. امروز ما شاهد آن هستیم که سطح تحصیلات خانم ها بالا رفته و به تبع آن سن ازدواج هم بالا رفته و فرزندآوری کم شده و از طرفی درآمد کم سرپرست خانوار، خانم ها را مجبور به اشتغال کرده که بروظایف اصلی زنان تاثیرگذار بوده است. مرد نان آور است و زن مدیرخانه، محدود کردن زن باور غلطی است و به همین دلیل زنان از حقوق شهروندی خود مطلع نیستند.
همچنین دکتر کنی دبیر مجمع حقوقدانان انقلاب اسلامی به عنوان استاد منتقد جلسه چنین بیان کرد: طبق بیانات مقام معظم رهبری( مدظله العالی)، وقتی در مورد زن صحبت می شود باید ذهن از حرفهای غربی پاک شود چرا که آنها زن را بد فهمیدند و بد تصمیم گرفتند و اینها به این دلیل است که ریشه تفکرات غربی مادی و غیرالهی و نگاهی کاسبگرانه به زن است. در این بحث اینکه یک زن شاغل باشد مهم نیست، اینکه چه شغلی برای خانم ها طراحی شده است، مهم است. راهبردی ترین مبنای انقلاب اسلامی عدالت است و عدالت یعنی وضع شی فی موضعه. باید در سطح جامعه بین ایجاد فرصت ها، پذیرش ها و نیازها هماهنگی صورت گیرد. ابتدا باید جایگاه زن در جامعه شناخته شود و بعد دید آیا جایگاه ها حفظ شده است یا نه. موضع تخصصی زنان تربیت است و باید دید چه رشته هایی برای این امر تدارک دیده شده است. وقتی هر رشته ای که پسران می خوانند، دختران هم بخوانند، این بی عدالتی است. چرا یک زن باید کارهای مردانه انجام دهد؟ چون ضرورت بوجود آمده؟ ضرورت یعنی بین مرگ و زندگی ماندن نه اینکه جامعه زیاده خواه شده باشد.
درپایان جلسه حجت الاسلام دهقاندار مدرس حوزه و دانشگاه به عنوان استاد داور کرسی آزاداندیشی در جمع بندی مطالب بیان کرد: باید مسئولیت های بانوان تفکیک شود و جایگاه کار در خانه و بیرون از منزل مشخص شود. اینکه نفقه و مسائل مربوط به اقتصاد به عهده مرد است باید وظایف همسری و ایفای نقش بانوان نیز مشخص شود وبرای زنانی که در عرصه تربیت هستند حقوق ثابتی بوجود آید.