حجت الاسلام و المسلمین محمد تجلایی در این مراسم گفت: علم موجود در حوزههای علمیه علم انسانساز است و طلبهها باید تلاش کنند مردم را شیفته دین و شیفته امام زمان(عج) سازند به طوری که با تلاش طلبهها باید نهضت امام خمینی(ره) به مقصد اصلی خودش برسد.
وی اظهار داشت: تأکید مقام معظم رهبری به تولید علم و تحقیق و پژوهش و تأکید ایشان بر تقویت علمی طلبهها به دلیل تأثیرگذاری آنها در بستر سازی تمدن بزرگ اسلامی و زمینهسازی آنها در ظهور است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان به تعبیر قرآن در باب علم اشاره کرد و گفت: تعبیر قرآن در مورد علم تعبیر به علم نافع است و منظور از آن علمی است که آغشته به گناه نباشد که چنین علمی بهصورت خدادادی در قلبهای پاک جا میگیرد و خود خداوند این علم را بر قلب هر کسی که لیاقتش را داشته باشد قرار می دهد.
تجلایی تصریح کرد: انسانها در باب تولید علم سه دسته هستند: برخیها عاشق علم اند و همه چیز خود را خرج علم میکنند، برخیها کارکنان علم اند و در کنار علمآموزی از آن برای تأمین معیشت هم استفاده میکنند و گروه سوم تاجران علم اند که هدفشان از علم فقط مادیات است. آنچه از طلبهها انتظار میرود این است که عاشق علم باشند و همه چیز خود را صرف علم و علمآموزی بکنند.
مدرس حوزه و دانشگاه در ادامه افزود: در قرآن تعبیر علم و حکمت معمولاً کنار هم بیان شده است و حکمت قوه ناطقه انسان است که به تعدیل رسیده باشد و در آن افراط و تفریط وجود نداشته باشد. طلبه باید به دنبال حکمت باشد نه علم؛ البته نیل به حکمت بدون مداومت به قرائت قرآن و استخراج علوم از قرآن ممکن نیست.
حجت الاسلام و المسلمین تجلایی در پایان به رستاخیز علمی اشاره کرد و اذعان داشت: نقشه جامع دانش باید در حوزههای علمیه پایه ریزی شود و فقه نظام در حوزههای علمیه تولید شود. طلبهای که در مسائل داخلی همچون نظام بانکداری، فروش نفت، بحث ورزش و .....مباحثی تولید نکند یا در مسائل بینالمللی مثل مترجمی زبانهای خارجی و حضور در سفارتخانه های خارجی نقشی نداشته باشد بدون شک در تمدنسازی انقلاب موثر نخواهد بود و لازمه ورود به هر یک از مسائل داخلی و بینالمللی در گرو تحقیق و پژوهشهای جدی است.