کرمان برگزاری نشست پژوهشی توسط مدرسه فاطمیه کرمان

شناسه خبر : 101649

1399/10/17

تعداد بازدید : 112

نشست علمی پژوهشی تحت عنوان : «آسیب شناسی پاسخ به شبهات، در فضای مجازی و حل آن با تأکید بر ظرفیت حوزه علمیه» توسط مدرسه فاطمیه کرمان برگزار شد.

 

نشست علمی پژوهشی تحت عنوان : «آسیب شناسی پاسخ به شبهات، در فضای مجازی و حل آن با تأکید بر ظرفیت حوزه علمیه» توسط مدرسه فاطمیه کرمان برگزار شد.

شیوه برگزاری این نشست به صورت؛ ارائه سه کلیپ کوتاه به ترتیب شماره در گروه مجازی بود و در پایان هر کلیپ سوالی از مخاطبان پرسیده می‌شد تا  به بیان نقطه نظرات و دیدگاه‌ها در گروه پرداخته شود.

در این نشست، سرکار خانم زند اقطاعی بحث خود را با حدیثی از امام رضا علیه السلامآغاز کرد و بیان داشت: امام رضا علیه السلامفرمودند: «خدا رحمت کند بنده‌ای را که امر ما را زنده تگه می‌دارد. راوی سوال کرد؛ چگونه امر شما را زنده نگه دارد؟ امام پاسخ دادند: علوم ما را بیاموزد و آن را به مردم یاد بدهد، مردم اگر سخنان زیبای ما را بشناسند از ما پیروی می‌کنند». استاد بیان داشت: یکی از رسالت‌های ما در بحث پاسخگویی به شبهات این است که بتوانیم کلام قران و اهل بیت را به مردم برسانیم.

سرکار خانم زند اقطاعی، این موضوع را در سه محور ارائه داد:

 محور اول: ظرفیت حوزه علمیه

وی در این قسمت به بیان کلی ظرفیت هایی مانند:

 1. توجه و تاکید بر منبع غنی قرآن و سنت و منابع علوم دینی

 2. وجود مرجعیت و رجل آگاه به دین،

 3.  وجود طلاب دغدغه مند در حوزه دین

4. توجه به ظرفیت نخبگان حوزه

5. توجه به اخلاق و تهذیب در کنار تعلیم و تعلم؛

6. آزاد اندیشی علمی و تعمیق و بارور نمودن اندیشه ها

 7. نگاه همه جانبه به فرد و جامعه (فقه و اخلاق و کلام) اشاره داشت.

محور دوم: آسیب شناسی پاسخ به شبهات در فضای مجازی

ایشان، آسیب اول را عدم توانمندی در پاسخگویی دانست و افزود:  مواردی چون عدم مهارت در پاسخگویی، ناتوانایی در بهره ‌گیری از علوم مختلف، عدم فهم شبهه، القاء شبهه به جای پاسخگویی، ناتوانی در استفاده از ابزار مناسب، را می توان از دلایل این آسیب برشمرد.

این استاد حوزه، ذوب شدن در گروهها و فرقه ‌ها را به عنوان آسیب دوم مطرح کرد و دلایل آن را متأثر شدن از فضای مجازی، اعتیاد اینترنتی، عدم شناخت فرقه ها و گروهها و تحت تأثیر تبلیغات و سخنان دیگران بودن ، دانست.

ایشان آسیب سوم را عدم شناخت مخاطب دانست  و به معرفی انواع مخاطبین در فضای مجازی پرداخت و بی توجهی به امور اخلاقی و تهذیب را به عنوان آسیب چهارم معرفی کرده و شهرت طلبی، علم زدگی، مجادله کردن و بازی با الفاظ را جزء دلایل این آسیب خواند.

وی آخرین آسیب را ضعف در اندیشه دانسته و عدم تشخیص شبهه، عدم تشخیص حق و باطل و بازتاب منفی داشتن پاسخ ها را از دلایل این قسم خواند.

محور سوم: راه حل آسیب

خانم زند اقطاعی به بیان راه حل تقویت پاسخگویی به شبهات در فضای مجازی اشاره کرد و نقش شبهه در انحراف ذهن را از دیدگاه مقام معظم رهبری مطرح کرد. وی سپس به نقش تفکر به عنوان پایه پاسخ دهی تاکید کرده و اظهار داشت: همانطور که شبهه فکر را تغییر می‌دهد پاسخ به شبهه نیز باید به گونه‌ای باشد که سبب تغییر فکر به جهت صحیح یا تثبیت اندیشه صحیح باشد.

از نقاط مثبت این نشست، ارائه نشست فایلهای کوتاه، ارائه گذرا و گزینشی آنچه مخاطب به آن علم دارد، درگیر نمودن مخاطب با طرح سوال، یادآوری اصول کلی در پاسخگویی به شبهات به جای پرداختن به مصداق بود تا مخاطب فقط به پاسخ های آماده اکتفا نکند و آمادگی برای شرایط مختلف و مخاطبان مختلف را به دست آورد.

 

اخبار مرتبط