نشست علمی- پژوهشی با عنوان: «راهکارهای وحدت در جامعه با تکیه بر سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه و آلهوسلم» توسط موسسه آموزش عالی حوزوی و مدرسه علمیه حضرت زینب کبری علیهاالسلامرفسنجان در سامانه سیما برگزار شد.
در این نشست، استاد مربوطه، سرکار خانم سکینه آفرند ابتدا به بیان ضرورت وحدت کلمه و اتحاد پرداخت و بیان کرد: در قرآن کریم آمده است:«واعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقوا »(ق/103) نمونه بارز آثار وحدت در تحقق انقلاب اسلامی قابل مشاهده است که به فرموده امام راحل رحمه الله علیه «وحدت کلمه رمز پیروزی بود» و اکنون نیز «وحدت کلمه»از فرمایشات مقام معظم رهبری دامت برکاته است.
ایشان افزود: در این عصر که استکبار جهانی به روش های متعدد از جمله ایجاد تفرقه بین جوامع اسلامی به خصوص جامعه ایران عزیز علیه اسلام تمام تلاشش را به کار می گیرد، وظیفه خطیر و مهم علما و طلاب جهاد تبلیغی است. آن ها باید با تقویت اتحاد و همدلی نقشه های شوم آنان را از بین ببرند. از آن جا که رسول اکرم صلی الله علیه و اله وسلمشخصیت ممتازی است که نه در گذشته ی تاریخ همانند داشت و نه در آینده تاریخ مماثل دارد. او مظهر« لیس کمثله شیء» و مظهر «لم یکن له کفوا احد» است. چرا که هر اسمی از اسمای الهی مظهری طلبیده و در بین انسان ها ظهوری دارد. وجود مبارک رسول اکرم صلی الله علیه و اله وسلم بین انسان ها و جهان امکان، انسان کاملی است؛ بنابراین می تواند مظهر « لیس کمثله شیء» خدای سبحان باشد تا از این انسان کامل الگوگیری شود. «لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنة» (احزاب/21)
وی، ضمن بیان چندین راهبرد به طرح بحث در زمینه راهکارهای تحقق وحدت در جامعه با تکیه بر سیره پیامبر اکرم صلی الله علیه وآلهپرداخت. حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آلهچند عمل را انجام دادند از جملهانعقاد پیمان نامه؛ حضرت، چند نوع پیمان نامه برقرار کردند. الف) پیمان عمومی ب) پیمان اخوت بین مسلمین. به واسطه پیمان ها، هرمسلمانی برادر دینی خود را بر خود ترجیح میداد به گونهای که در جریان تقسیم غنائم بنی نضیر پیامبر صلی الله علیه و آلهفرمودند: این غنائم از آن شماست اما شما می توانید برادران مهاجر خود را شریک سازید. که عدهای از انصار گفتند ما آمادهایم تمام این غنائم را به برادران مهاجر خود دهیم و آنان را در اموال شخصی خود شریک سازیم.
مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی حضرت زینب کبری(س)؛در ادامه به راهبردهای پیامبر(صلی الله علیه وآله) در این امر اشاره کرد. وی از جمله این راهبردها : عقد اخوت، اخلاق محوری و جذب حداکثری، تنظیم دوستی و دشمنی ها بر محور رضای خدای تعالی، تاکید بر وحدت و نهی از اختلاف افکنی، پرهیز از تعصب بیجا بیانکرد. وی با استناد به آیات و روایات و سیره رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلمبه توضیح بحث پرداخت و به لزوم بکارگیری این موارد در جامعه امروز اشاره کرد.
ایشان افزود: نمونه عینی عصر حاضر در پیروی از حضرت رسول صلی الله علیه و آله و سلمشهید حاج قاسم سلیمانی است که در سخنان معروفش گفت:« من و آدمهای خودم، من و رفقای خودم، من و ایدههای خودم،این بی حجاب است،این با حجاب است، این چپ است، این راست است،این اصلاح طلب است، این اصولگرا است، خب پس چه کسی را میخواهید حفظ کنید جامعه ما خانواده ماست اینها بچههای ما هستند.»شهیدمی خروشد و حرص می زند تا مردم را هدایت کند نه آنها را ترک کند.این سیره باید مورد توجه قرارگیرد.
خانم آفرند در تکمیل مطلب بیان کرد: ارائه این راهکارها به معنای بیتفاوتی نسبت به انحرافات نیست. بلکه بر اساس آیه 125 سوره مبارکه نحل باید در جهت اصلاح و نه تخریب قدم برداشت زیرا؛به تعبیر مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای دامت برکاته با اتحاد ملی و انسجام اسلامی به اهداف اصلی جامعه و اجتماع انسانی دست مییابیم و رنگ و روی آسایش و آرامش را در کره خاکی میبینیم و از صلح و صفا برخوردار میشویم و در سایه وحدت است که بساط استعمار برچیده میشود.