نشست علمی- پژوهشی با عنوان: «راهکارهای تقویت انگیزه پژوهشی در طلاب واساتید » در گروه مجازی پژوهشی مدرسه علمیه فاطمیه زرند برگزار شد.
در این نشست ابتدا ، سرکار خانم حسینی نژاد در خصوص اهمیت پژوهش فرمایش مقام معظم رهبری را بیان نمود که : توليد علم، فقط انتقال علم نيست؛ نوآوري علمي در درجه اوّلِ اهميت است. اين نو انديشي، فقط مخصوص اساتيد نيست؛ مخاطب آن، دانشجويان و کلّ محيط علمي هم هست. البته براي نوآوري علمي - که در فرهنگ معارف اسلامي از آن به اجتهاد تعبير ميشود - دو چيز لازم است: يکي قدرت علمي و ديگري جرأت علمي.
ایشان در ادامه اظهار داشت: قدرت علمي چيز مهمي است. هوش وافر، ذخيره علمي لازم و مجاهدت فراوان براي فراگيري، از عواملي است که براي به دست آمدن قدرت علمي، لازم است؛ اما اين کافي نيست. اي بسا کساني که از قدرت علمي هم برخوردارند، اما ذخيره انباشته علمي آنها هيچ جا کاربُرد ندارد؛ کاروان علم را جلو نميبرد و يک ملت را از لحاظ علمي به اعتلاء نميرساند. بنابراين جرأت علمي لازم است. اگر بخواهيد از لحاظ علمي پيش برويد، بايد جرأت نوآوري داشته باشيد. استاد و دانشجو بايد از قيد و زنجيره جزمي گري تعريفهاي علمي القاء شده و دائمي دانستن آنها خلاص شوند.
خانم حسینی نژاد بیان داشت: انسان، دارای قوه تعقل و بیان است؛ برای همین لازم است تحقیق صورت گیرد؛ تحقیق، یعنی یک راه انتقال اندیشه است به دیگران ، وقتی می خواهیم مفاهیم ذهنی را به دیگران انتقال بدهیم دو راه برای ما مقدور است یک از راه گفتار ودیگری از راه نوشتار ، برای نوشتن لازم است تحقیقات براساس مطالعه باشد ونباید از نوشتن ترس داشته باشیم. علاوه بر خوب فکر کردن، خوب بیان کردن هم مهم است؛ در این صورت باید در خلاصه گویی هم مهارت داشته باشیم .
وی در ادامه بیان کرد : اصل مهم در تحقیق، خواندن است؛ زیرا زمانی که ما پیرامون موضوعی علم نداشته باشیم از انجام آن ترس ودلهره داریم علاوه بر آن، نیاز به فن خلاصه نویسی وزیبا بیان کردن جملات داریم.
همچنین باید در بیان مطالب، اصل اعتدال و بیان خیر کلام رعایت شود واگر بدانیم نوشته وتحقیق ما می تواند برای آیندگان هم ثمر بخش باشد انگیزه چند برابر می شود.
وی در انتهای جلسه، به بیان توصیه هایی در خصوص اهمیت دادن به تحقیق و پژوهش به ویژه سفارشات رهبر در خصوص مطالعه وتحقیق که برای جامعه ومردم لازم وضروری است پرداخت.