به مناسبت هفته پژوهش، کارگاه مقاله نویسی توسط مدرسه علمیه فاطمیه زرند در فضای مجازی برگزار شد.
در ابتدا، استاد کارگاه، خانم زهرا دهقان در خصوص اهمیت نوشتن فرمایش مقام معظم رهبری را بیان نمود که اگر علم نباشد، هیچچیز نیست؛ و اگر فناوری هم باشد، فناورىِ عاریهیی و دروغی و وامگرفتهی از دیگران است.
ایشان در ادامه اظهار داشت: دانش بشری از راههای گوناگونی به نسلهای آینده منتقل میشود. در این میان نوشتن، مهمترین و مطمئنترین روش انتقال است. در اهمیت و ارزش دانش همین بس که تمدن امروزی برآیند تراکم و انباشت دانشهایی است که از طریق نوشتهها به دست ما رسیده است و فرصت تاریخی و استثنایی در اختیار بشریت قرار داده تا بتواند با بهرهگیری از آنها در همه ابعاد، تمدن امروزی را سامان دهد.خداوند در آموزههای قرآنی، نوشتن را موهبت بزرگی برای بشر دانسته است؛ زیرا این موهبت در کنار موهبت بیان، موجب کرامت انسانی میشود. براین اساس، یکی از نشانههای کرامت انسان، توانایی نوشتن است. پس انسانهایی که از توانایی نوشتن خویش بهره مند میشوند، انسانهای بزرگوار و کریمی هستند و در جامعه از جایگاه ویژهای برخوردار خواهند بود؛ چرا که نوشتن، ارزشی است که اعتبار اجتماعی انسان را نیز افزایش میدهد.
سرکار خانم زهرا دهقان بیان داشت: هر مقاله علمی بایستی دارای عنوان مناسبی باشد که به طور صحیح ، تحقیقات انجام گرفته شده در متن مقاله را توصیف کند. نام مقاله ، بایستی به گونهای انتخاب شود که خواننده با دیدن نام مقاله، متوجه اقدامات کلی انجام شده و مسئله اساسی تحقیقات شود و نیازی به مطالعه کل مقاله برای معرفی کار نداشته باشد.
ایشان به توضیح چکیده پرداخت و بیان کرد: چکیده، مختصری از کل مقاله به شکل ساده بیان میکند. چکیده چیزی فراتر از خلاصه یک مقاله است.
وی سپس مراحل نوشتن مقاله را با نمایش کلیپ هایی توضیح داد و شیوه نوشتن پاورقی واقسام پاورقی، به چگونگی نوشتن نتیجه وپیشنهادها وفهرست منابع وماخذ را بیان نمود.
ایشان در انتهای جلسه، توصیه هایی به طلاب در خصوص اهمیت دادن به تحقیق و نوشتن نمود و به این فرمایش امام صادق علیه السلام اشاره کرد که: «از نعمتهای الهی برای آدمی نوشتن است که به وسیله آن رخدادهای گذشتگان برای بازماندگان و رویدادهای زندگان برای آیندگان به بند کشیده میشود و نوشتارهای علمی و اخلاقی و جز آن جاودانه میماند».