کرسی آزاد اندیشی ورود لوازم‌آرایشی به ایران، آری یا خیر؟ مدرسه علمیه نرجس س یزد

شناسه محتوا : 31940

1399/03/18

تعداد بازدید : 423

  • : یزد
  • : یزد
  • : نرجس سلام الله عليها
  • : طلاب
  • : طلاب
  • : خانم خوشبین

چکیده دیدگاه ارائه کننده
دلیل موافقان ورود لوازم‌آرایشی به ایران:
1.    تقاضای زیاد بازار و ناتوانی کشور در پاسخ گویی به نیاز بازار؛
2.    نامرغوب بودن مواد تولیدشده در داخل؛
3.    نبود دانش کافی برای تولید محصولات با کیفیت؛
4.    صرفه اقتصادی واردات لوازم‌آرایشی نسبت به خرید دانش و تجهیزات تولید آن؛
تجربه نشان داده است که هرگاه واردات کالایی ممنوع شود، قاچاق آن محصول بیشتر می شود؛ یعنی بسته شدن راه قانونی برابر است با بازشدن راه غیرقانونی و نیز ورود محصولات نامرغوب و بی کیفیت؛ به همین دلیل ما در ایران هیچ یک از نمانام‌های باکیفیت خارجی را نمی شناسیم.
چکیده دیدگاه منتقد
مخالفان ورود لوازم‌آرایشی به ایران معتقدند:
1.    برای خودکفا شدن باید مدتی سختی کشید؛ آمار نشان می دهد 30% از لوازم‌آرایشی موجود در ایران تولید داخل است که البته جواب گوی هفده میلیون مصرف کننده نیست؛ اما به هرحال می توان به‌جای هزینه کردن برای واردات، تولیدات داخلی را افزایش داد؛
2.    هم چنین می توان به دلیل وجود سرب و نیز پارابن در محصولات آرایشی که برای سلامتی بسیار مضر هستند، محصولات طبیعی داخلی و بی ضرر را باقیمت مناسب تر تولید کرد و از ورود محصولات بی کیفیت قاچاق نیز جلوگیری نمود؛
3.    محصولات طبیعی را می توان از چربی شیر، رنگ طبیعی گیاهی و خوش بو کننده های موجود در عطاری ها تهیه کرد.
4.    از طرفی باید این فرهنگ را به مردم آموخت که در صورت ابتلا به بیماری پوستی، قبل از مزمن شدن به پزشک مراجعه کنند تا مجبور نباشند با استفاده از انواع گوناگون لوازم‌آرایشی آن را بپوشانند؛
5.    هم چنین باید به مردم بیاموزیم که هر فردی باید با چهره طبیعی خودش از سوی عموم پذیرفته شود تا مجبور نشود به لوازم‌آرایشی روی آورد.
جمع بندی داور
 رفع بخشی از مشکلات مربوط به لوازم‌آرایشی بر عهده دولت است و برخی نیز به عهده افراد جامعه.
نقش دولت عبارت است از: جلوگیری از ورود و پخش نمانام‌های نامرغوب آرایشی، جلوگیری از واردات بی رویه مواد آرایشی مرغوب، جلوگیری از قاچاق، حمایت از تولیدکنندگان داخلی، واردکردن مواد اولیه مرغوب و هم چنین دانش ساخت این مواد.
نقش افراد جامعه: آموزش و فرهنگ‌سازی در خصوص اهمیت پیشگیری قبل از درمان، هم چنین فرهنگ‌سازی در خصوص درمان به موقع مشکلات پوستی به‌جای پوشاندن کاذب با مواد آرایشی، فرهنگ‌سازی در خصوص پذیرش افراد با چهره طبیعی خودشان.
 به هرحال نمی توان انتظار داشت که مرزها به صورت کامل به روی لوازم‌آرایش بسته شود؛ ولی واردات آن نیز به نظارت و کنترل نیاز دارد.
کلیدواژه ها: لوازم‌آرایشی، نامرغوب، قاچاق، گیاهی.

مطالب مرتبط