چکیده دیدگاه ارائهکننده
آثار فردی اشتغال زنان
روحیه زن با حضور در کارهای سخت و خشن سازگار نیست؛ حتی فعالیت زن در کارهای منطبق باروحیهاش به فرسودگی جسم و روح او منجر میگردد؛ بهعلاوه حضور زنان در مکانهای مختلط با مردان، باعث ایجاد مشکلات اخلاقی میشود؛ حتی امکان دارد که روابطی نامشروع بین زن و مرد شکل بگیرد که بازهم روحیه زن آسیب میبیند.
آثار خانوادگی اشتغال زنان
اشتغال زنان تضاد نقشها را به همراه دارد؛ به این صورت که زن در محیط کار باید کلینگر و در محیط خانه باید جزئینگر باشد؛ ازاینرو برای انجام وظایف همسری و مادری تمرکز لازم را نخواهد داشت؛ این مسئله بر سلامت روان همسر و تربیت فرزندان نیز تأثیر خواهد داشت؛ حتی ممکن است در محیط کار خود، تأمین جنسی گردد و ازاینرو درصدد ارضاء نیاز جنسی همسر خود نباشد؛ نکته دیگر اینکه بهناچار تربیت فرزندان به مهدکودک واگذار میشود که این نیز آسیبهای جدی به دنبال دارد.
آثار اجتماعی اشتغال زنان
اشتغال زنان، بیکاری بسیاری از مردان را به دنبال دارد؛ همچنین استقلال مالی زن به افزایش طلاق منجر میگردد؛ حتی به علت نداشتن فرصت کافی جهت پرورش فرزند، آمار جمعیت کاهش مییابد.
چکیده دیدگاه منتقد
آثار منفی اشتغال زنان در سه حیطه فردی، خانوادگی و اجتماعی بررسی گردید؛
اکنون آثار مثبت اشتغال زنان در این سه حیطه بررسی میگردد.
آثار فردی اشتغال زنان:
زنان شاغل نسبت به زنان غیر شاغل اعتمادبهنفس بالاتری دارند؛ بیشتر بهظاهر خود توجه میکنند و از قدرت تحلیل بالایی برخوردارند.
آثار خانوادگی اشتغال زنان:
زنان شاغل دغدغه بیشتری برای تریبت فرزند دارند؛ آنان میکوشند یک فرزند داشته باشند اما همه زمان خود را به او اختصاص دهند و فرزندی مفید به جامعه تحویل دهند.
آثار اجتماعی اشتغال زنان:
امروزه یکی از ملاکهای مردان برای ازدواج با زنان اشتغال آنان است؛ آنان میکوشند با دختران شاغل ازدواج کنند؛ زیرا در نگاه مردان، زنان شاغل ارزش بیشتری دارند.
نتایج دیدگاه موافق
یکی از عوامل تقویتکننده اعتمادبهنفس زنان، اشتغال آنهاست؛ زن باید در زمینه اقتصاد، استقلال داشته باشد تا نظرش پذیرفته شود و در سطح جامعه بهعنوان زن نمونه معرفی گرد؛ ازاینرو زنان شاغل، موفقتر هستند.
نتایج دیدگاه مخالف
بیتردید وظیفه اصلی زن، همسرداری و مادری است؛ درنتیجه زن نمونه، زنی است که برای این اولویتها ارزش قائل گردد؛ البته بهنگام ضرورت زن میتواند با رعایت همه موازین شرعی، شغلی درخور طبیعت و شخصیت خودش انتخاب کند.
جمعبندی داور
از بررسی روایات موجود در باب اشتغال زنان میتوان نتیجه گرفت که اسلام با حضور زنان در عرصههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، جامعه مخالفتی، ندارد؛ البته شرایطی را برای اشتغال و حضور زن در اجتماع بیان نموده است؛ ازجمله اینکه حیا و عفت زن باید حفظ شود؛ دیگر اینکه زن باید شغلی را انتخاب کند که با طبیعت و شخصیتش هماهنگ باشد؛ با همه اینها از دیدگاه اسلام اولویت نخست برای دختران قبل از تحصیل و اشتغال، ازدواج است؛ اولویت بعدی نیز همسرداری، فرزند آوری و تربیت فرزند صالح است؛ بعد از رعایت اولویتها اگر ضرورت ایجاب کند که زن بیرون از خانه اشتغال داشته باشد میتواند با رعایت شرایط اسلام به کار خود مشغول شود.
کلیدواژهها: اشتغال زنان، اختلاط، فرسودگی، طلاق
كرسي آزاد انديشي اشتغال زنان؛ مطلوب یا نامطلوب در مدرسه الزهراء س لردگان
- : چهارمحال و بختیاری
- : لردگان
- : الزهرا س
- : خانم مسعودی
- : خانم قربان
- : خانم قنبری
مطالب مرتبط
- قم كرسي آزاد انديشي تحصیل-اشتغال
- چهارمحال كرسي آزاد انديشي اشتغال زنان مطلوب يا نامطلوب
- كرسي آزاد انديشي حدود و مرز ارتباط با نامحرم در مدرسه حضرت فاطمه س رفسنجان
- كرسي هاي آزاد انديشي اشتغال زنان در مدرسه فاطمه الزهرا س بيجار
- كرسي آزاد انديشي اشتغال زنان در اسلام ذر مدرسه علميه حضرت معصومه س رودبار
- كرسي آزاد انديشي اشتغال زنان در جامعه؛ آری؟ خیر؟ در مدرسه غديريه شيراز