فارس كرسي آزاد انديشي نقش زنان و خانواده در مواجه با ماهواره

شناسه محتوا : 28687

1397/08/12

تعداد بازدید : 501

  • : فارس
  • : ني ريز
  • : الزهرا (س)
  • : خانم حمیده عبداللهی
  • : خانم طيبه گرگين
  • : خانم لیلا بنان

چکیده نظرات استاد ارائه کننده بحث :
در ابتدا باید از ماهیت ماهواره شناخت پیدا کرد والا به فرموده امام با سینما و تکنولوژی مخالف نیستیم بلکه با فساد و فحشا مخالفیم .با شناخت علل گرایش به شبکه های ماهواره ای  در سطح کلان و فردی مواجه می شویم که در سطح کلان با ارتقاء سواد رسانه ای ، تبین ماهیت واقعی شبکه های ماهواره ای ، جایگزین سازی مثبت و عدم برخورد شعارگونه و سلبی با ماهواره  می توان فرهنگ استفاده از رسانه های ماهواره و اینترنتی را بهبود بخشید. در آیه 219 سوره ی بقره  خداوند می فرماید : «یَسألونَکَ عَنِ الخَمرِ والمَیسِرِ قل فیهِما أثم کبیروَ منافِعُ للناسِ وأثمُهُما اکبرُ مِن نفعِهما...» «درباره شراب و قمار از تو می پرسند : بگو درآن  دو گناه و زیان بزرگی است و منافعی برای مردم دربردارد ولی گناه آنها از نفعشان بیشتر است». پس با بالا بردن  سواد رسانه ای مردم  نسبت به اینکه ضرررش بر نفعش غالب است همچنین اینکه افراد اگر بدانند بیش از حد و به صورت افسار گسیخته از رسانه حتی به صورت حلال و صحیح استفاده نکنند بلکه باید مانند تمامی مسائل مادی و انسانی مثل غذا خوردن به فکر سلامتی و انتخاب بهترین ها بود پس قطعا افراد لازم نیست ساعتهای خود را به جای اینکه فکر تعالی و تکامل باشند پای دیدن برنامه ها صرف کنند.  . راهکار دوم مبارزه فردی و خانوادگی است اینکه خود خانواده ها باید تفکر کنند  اگر می گویند ماهواره روی ما اثر نمی گذارد ولی قطعا روی فرزندان و روابط خانوادگی اثر خواهد گذاشت مثل بلوغ زود رس و امثال. علاوه  بر این دولت با هزینه کردن و برگزاری نشستها و جلسات برای فرهنگ سازی و خانواده ها خودشان هم با برگزاری سیر مطالعاتی   می توانند از خروجی منفی ماهواره بکاهند.

چکیده نظرات استاد منتقد:
1-توجه افراطی به فرد گرایی 2- ترویج بی عفتی و بی حیایی 3- کم رنگ شدن روابط عاطفی افراد خانواده نسبت به یکدیگر 4-= ترویج آزادی جنسی به صورت مطلق 5-  ترویج تشکیل خانواده بدون ازدواج 6- ارضای غریزه از طریق انتخاب دوست (دوست دختر و پسر) 7- ترویج فرهنگی مصرف گرایی 8- ترویج فرهنگ تجمل گرایی 9- ترویج  عادی نشان دادن خیانت به همسر 10- هوا پرستی و تنوع طلبی جنسی 11- عدم امنیت  حریم خصوصی و خانوادگی 12- ترویج افزایش سن ازدواج  و...

نتایج دیدگاه موافق:
1-    آسیبهای ماهواره روی فواید آن سایه افکنده والا با اصل تکنولوژی مثل انرژی هسته ای مخالف نیستیم.. 2-  با ارتقا سطح سواد رسانه ای استفاده از ماهواره مانعی ندارد. 3- امکان  آگاهی از پیشرفتهای علمی روز دنیا 4-  آشنایی با سنن و فرهنگهای مختلف 5- متنوع بودن و امکان تماشای برنامه ها به زبان اصلی 6- استفاده آسان از ماهواره و دردسترس بودن آن .

نتایج دیدگاه مخالف
اصولا خانواده کانون هویت و شکل گیری افراد در جامعه و کانون اصلی حفظ سنت ها و هنجارها  است . از طرفی اگر بخواهیم جامعه ای قوی داشته باشیم باید فرهنگ اصیل و غنی داشته باشیم و برعکس اگر تضعیف یک جامعه را بخواهیم باید فرهنگ آن جامعه را گرفت در چنین جامعه ای افراد بیگانه می شوند و برخلاف فرهنگشان رفتار می کنند .  در حال حاضر جنگ علیه کشور ما جنگ نرم افزاری و فرهنگی است.  از آنجا که زبان تصویر تأثیر گذارتر  است .  جذابیتهای فیلمهای ماهواره +  حضور و تأثیر بیشتر مادر بین خانواده و نقش مدیریتی او در خانواده  آن هم  مادری که در اسلام بهشت زیر پای او می دانند با ورود ماهواره این مادر دیگر به آن بهشت فکر نمی کند چون افکارش را 180 درجه تغییر می دهد . توجه بیش از حد مادر به خود باعث می شود که به ترتیب اینگونه توجه به دیگر افراد خانواده منتقل می شود و این مسأله روابط عاطفی و چهره به چهره را کمترو توجه به تجمل پرستی و ارضای نیازهای عاطفی و جنسی بی قید و بند  که  ترویج افزایش سن ازدواج و هواپرستی و تنوع طلبی و ترویج خیانت به همسر و عادی جلوه دادن آن را به دنبال دارد ، ارضای غریزه از طریق انتخاب دوست (دوست دختر و پسر) ، ترویج فرهنگ تجمل پرستی، و امثال را به دنبال دارد در نتیجه بنیان خانواده متزلزل و سست می شود.   

جمع بندی داور:

ماهواره فوایدی دارد ولی فسادش از فوایدش بیشتر است چون  به گفته سازندگان آن به خصوص شبکه های فارسی وان بیشتر با هدف ترویج فرهنگ غربی  و به نابودی کشیدن کلمه مقدس خانواده و مهمتر از آن موضوع مادر به عنوان مدیر خانواده ساخته شده است چون وقتی وارد  خانواده می شود بدون هیچ مقاومتی از طرف آن خانواده فرهنگ و ارزشهای غربی را جایگزین فرهنگ آنجا می کند از طرفی شناخت معروف و منکرمی توان در رفع این هجوم دشمن مقاومت کرد و این شناخت در سطح کلان و فردی امکان دارد در سطح کلان: دولت با هزینه کردن و آگاه سازی مردم مانند غنی کردن و تنوع دادن به برنامه های علمی  و دینی و ساختن مستند ها و سریالهای جذاب در رسانه ها، برگزاری نشستها و جلسات فرهنگ سازی همچنین با همکاری با حوزه های علمیه در زمینه شناساندن الگوهای دینی و تقویت اعتقادات خانواده ها و تبیین پیامدهای منفی ماهواره برای خانواده و با استفاده از مطبوعات ، رسانه های دیداری و شنیداری و مدارس و انجمنهای  اولیا ومربیان می توانند در زمینه استفاده از ماهواره روشنگری کند. همچنین خانواده ها با تشویق یکدیگر در افزایش مطالعات به خصوص ماهواره و با هنر ورزی – ادامه تحصیل و مطالعه تقویت اعتقادات مذهبی می توانند با مفاسد ماهواره مبارزه کنند. 

 

مطالب مرتبط