لرستان بروجرد مدرسه محدثه (علیها السلام) برگزاری نشست علمی- پژوهشی آسیب های فضای مجازی؛

شناسه خبر : 15809

1393/10/13

تعداد بازدید : 1334

 لرستان بروجرد مدرسه محدثه (علیها السلام) برگزاری نشست علمی- پژوهشی آسیب های فضای مجازی؛
به گزارش معاونت پژوهش مدرسة علمیة محدثه(سلام الله علیها):نشست علمی- پژوهشی آسیب های فضای مجازی به مناسبت هفتة پژوهش در روز پنج شنبه 27/9/93 در سالن اجتماعات مدرسة علمیة محدثه(سلام الله علیها) بروجرد برگزار شد.

 
سخنران جلسه جناب آقای مقدسیدر ابتدای سخن تعریفی از فضای مجازی ذکر کرد و دربارة اهمیت این بحث گفته شد که فضای مجازی به حدی مهم است که رهبر فرزانة انقلاب اهمیت آن را به اندازة اهمیت انقلاب اسلامی دانسته اند، و اینکه ایشان در جلسة شورای عالی فضای مجازی فرمودند که اگر فرصت داشتم مسئولیت فضای مجازی را خودم به عهده می گرفتم، که این نشان از اهمیت زیاد این موضوع دارد. امروز خط مقدم جنگ نرم فضای مجازی است.
وی افزود:فضای مجازی شامل اینترنت، تلفن همراه، شبکه های اجتماعی، ماهواره و ... می شود که هر کدام از اینها مزایا و آسیب هایی دارند.
از مزیت های فضای مجازی می توان به پرداخت قبوض، ثبت نام های مراکز آموزشی، یارانه، راه اندازی یک سایت و ارائة نظرات به صورت آزاد، دسترسی به افکار عمومی، ارسال یک پیام از طریق سامانه های پیامکی و... اشاره کرد.
استاد در ادامه گفت: آسیب ها و خطرات زیادی را هم می توان برای فضای مجازی بیان نمود؛ اولین خطر نقض حریم شخصی افراد می باشد باید بدانیم که اطلاعات شخصی در فضای مجازی در معرض خطر است البته نه اینکه هر کسی بتواند به این اطلاعات ورود پیدا کند ولی کسانی هستند که توانایی این کار را دارند.
بحث دوم مربوط به دسترسی افراد به حساب های شخصی است. از دیگر خطرات رواج بی بندوباری و فساد اخلاقی و زیر پا گذاشتن حقوق اشخاص است. مطلب دیگر در مورد شبکه های اجتماعی مانند وایبر، واتساپ، لاین، تانگو و ... می باشد که برای ارتباط افراد با یکدیگر است.
ماهواره نیز به عنوان یکی از فضاهای مجازی است که ضربه های زیادی وارد کرده است. و آسیب های دیگری که بیان شد.
وی اشاره کرد: در هنگام استفاده از اینترنت برای تحقیقات و پژوهش ها علاوه بر سایتهای مورد نظر صفحاتی با عناوین تبلیغی مختلف هم باز می شود که هیچ ارتباطی با مطلب مورد نظر ندارند و این از خطرات استفاده از اینترنت است،که باید با آگاهی هر چه بیشتر پژوهشگرهمراه باشد.
 در پایان پرسش و پاسخ هایی در این زمینه مطرح شد.