تعهدات سابق بر نكاح زوجه و نسبت آن با قواميت مرد
مساله ي سرپرستي ومديريت خانواده از مهمترين مسائل فرهنگي و اجتماعي وحقوقيجوامع بشري است واز آنجايي كه خداوند خود خالق بندگانش بوده به همه ي ابعاد وجودي آنها آگاه است و برنامه اي براي تنظيم زندگي انسانها فرو فرستاده است.
بنابراين ديناسلام ازاين امر مهم غافل نبوده است، بطوري كه درآياتي از قرآن كريم بالأخص درآيه34سوره نساء: الرِّجالُقَوَّامُونَعَلَيالنِّساءِ...» بدين امر مهم پرداخته شده است .
مفسرين وصاحب نظران با توجه به اين آيه رياست مرد برخانواده را پذيرفته اند؛ ولي نسبت به محدوده اين قوّاميت اختلاف نظر وجود دارد.
فهم صحيحي از اين آيه، تأثير بسزايي در ديدگاه درست داشتن نسبت به حقوق زن و مرد خواهد داشت. در نظام حقوقي اسلام رياست مرد برخانواده به جهت مصلحت و سعادت خانواده مورد توجه قرار گرفته است .
در اين پژوهش قوّاميت مرد نسبت به بعضي از تعهدات زن كه سابق بر نكاح بوده بررسي شد و با توجه به اينكه در عصر كنوني نسبت به تشخيص مصاديق و تعيين حدود و ثغور رياست مرد اشكالات و شبهاتي وارد است در اين پژوهش سعي بر آن است كه در حد امكان محدوده اين قوّاميت مشخص گردد .
در مورد تعهدات مربوط به تحصيل واشتغال زن كه سابق بر نكاح بوده، و بعد ازدواج چون انجام اين امور نياز به خروج زن از منزل هست ومنافي با برخي حقوق مرد بوده با توجه به تقدم اين تعهدات بر عقد و اطلاع مرد نسبت به اين تعهدات قبل از ازدواج حق زن مقدم بر حق مرد مي شود و مرد حق ممانعت ندارد.
اما درمورد تعهدات مالي ، همچون تعهدات بانكي زن يا تعهد به كمك ديگران كه براي انجامشان نيازبه خروج از منزل است با توجه به ميزان ضرر و زيان متوجه زوجين و در نظر داشتن اين مسئله نسبت به تقدم حقوق هر يك تصميم گيري مي شود.
- : سطح3
- : فقه و اصول
- : قم
- : قم
- : قم - قم - مرکز آموزش های غیرحضوری