اصول و روشهاي تربيت عاطفي در قرآن
عنوان اين پژوهش «اصول و روش هاي تربيت عاطفي در قرآن» مي باشد. تربيت عاطفي به معناي هدايت و كنترل عواطف و احساسات و شكوفاسازي و بهره گيري به موقع از آن ها در جهت مطلوب يعني خير و سعادت انسان مي باشد.
قرآن كريم كتاب انسان سازي است و سرشار از اصول و روشهاي متعدد تربيتي براي رشد و شكوفايي و كمال انساني است.
تعالين و آموزه هاي قرآن، با توجه به ابعاد معنوي و مادي و با شناخت استعدادها و قابليت هاي انسان و به فعليت رياندن قوا و استعدادهاي او و ايجاد تعادل و هماهنگي در آنها در جهت رسيدن به كمال مطلوب وضع شده است.
با توجه به اينكه انسان ابعاد متعددي دارد و بعد عاطفي انسان از ابعاد مهم وجودي اوست، پژوهش حاضر درصدد است با كمك قرآن كريم، انواع عواطف و جايگاه آن را شناسايي كرده و اصول و روش هاي تربيت عاطفي را مشخص نمايد. روش هاي تربيت عاطفي به دو دسته كلي شيوه هاي ارتباطي و شيوه هاي آموزشي تقسيم مي شود كه با توجه به توصيه هاي عملي قرآن كريم از جمله روش هاي مورد استفاده در تربيت عاطفي، نرم خوئي و محبت ، عفو و گذشت ، انذار و تبشير ، بازخورد متناسب با عمل، ارائه الگوي عملي، تمثيل و... مي باشد.
البته لازم به ذكر است كه بعضي روشهاي تربيتي در قرآن بصورت مستقيم بيان شده و برخي از آنها به صورت استنباطي مطرح شده كه مفسرين ذيل آيات تربيتي قرآن، شيوه تربيتي را استخراج كرده و در اختيار مخاطب گذاشته اند.
روش انجام پژوهش توصيفي ـ تحليلي است. به منظور گردآوري داده هاي لازم براي دستيابي به اهداف پژوهش، متون قرآني وحديثي موجود و مرتبط با موضوع پژوهش با استفاده از فرم هاي فيش برداري از منابع، گردآوري شده است.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : تهران
- : تهران
- : حضرتفاطمه«س»