بررسی شخصیت معنوی زن از دیدگاه قرآن با رویکردی از تفاسیر المیزان و المنار
زن، به عنوان نيمى ازجامعه انسانى كه آفريده خداوند است وظيفه اي خطير در عرصه حيات آدمى و نقشى سازنده و جايگاهى بس ارجمند دارد. زن به همراه نيمه ديگر، يعنى مرد، و با يارى جستن از استعدادهاى بسيار وگاه منحصر به فردى كه خالق دانا در طبيعت او به وديعت نهاده، زندگى را مى پيمايد، تا سرانجام نقش درخور و شأن شايسته خويش را در يابد و به كمال سزاوار خود نايل گردد.
يكي از ابعاد تكامل زن و هدف او براي كسب كمال الهي ، تعالي شخصيت معنوي زن است كه در پرتو شناخت اصالت زن مقرر مي گردد. زن با شناخت جايگاه خود در عالم هستي در تعالي روح خويش مؤثر است .تكامل شخصيت معنوي مرهون شناخت حقيقي خداوند و ايمان به او، پيامبران الهي ، كتاب هاي آسماني و ايمان به رستاخيز مي باشد؛ هرگاه اعتقادات زن قوي باشد، حركات واعمال دنيوي زن براي تقرب به اين جايگاه جهت دار خواهد شد و در آن زمان ديگر ماديات و عوامل فريبنده دنيوي براي زن مهم نخواهد بود.
دين اسلام در كتاب انسان ساز خود، الگوهايي از زن ومرد براي مؤمنان معرفي مي كند كه هر يك از زنان قصه هاى قرآن ، در آيينه شخصيت خود، حقيقتى را پيش روى ما مى گذارند كه وجوه گوناگونى دارد ؛ ايمان ، اخلاق ، پرورش روحيه بندگي و حقايق متعالي ديگر كه همه وجود آدمي براي رسيدن به آنها شوق دارد و يا بيان اسوه اي گاه چنان تلخ وگزنده كه روح در برابر آن تاب تحمل ندارد ، كه البته هدف از اين تمثيل ها دقت براي شناخت صحيح است.گام ديگر براي كسب شخصيت معنوي متصف شدن به صفات اخلاقي و انساني است؛ زني كه اخلاق فردي و اجتماعي را با اسلام همراه كند و آن را در وجود خود و خانواده و جامعه به تجلي ظهور رساند بايد اميدوار به مقرب شدن درگاه الهي باشد. زن هرگاه تقوا، عفت و پاكدامني، صبر ، شكرگزاري را در خود نهادينه سازد مي تواند محل عروج مرد باشد. هرگاه جايگاه همسري و مادري را به درستي بشناسد و وظايف آن را عمل كند جايگاه خود را در جامعه محفوظ داشته و به ساختن جامعه اي معنوي كمك كرده است .
كليد واژه : زن ، شخصيت ، معنويت ، ارزش، كمال الهي.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : يزد
- : يزد
- : امامحسين«ع»