سلوك اجتماعي پیامبر (ص) با مردم در قرآن
چكيده :
بازخواني متون دين اسلام به خوبي نشانگر اجتماعي بودن آن است. بديهي است براي تبيين اين مسأله و آگاهي از آن لازم است به سرچشمه مراجعه كرده و از سيره پيام آور آن بهره برد. براي استفاده بهتر نيز مي بايست اصول و مباني آن از همان متون استخراج گردد تا بتوان فروع گوناگون مسائل اجتماعي را بر اصول تطبيق نمود. سلوك اجتماعي پيامبر اعظم * مي تواند الگوي مناسبي براي پيروان آن حضرت و ديگر انسان ها باشد.
اين نوشتار با روش كتابخانه اي و با مراجعه به منابع اصلي و مطالعاتي فراهم آمده است. گردآوري اطلاعات در پژوهش حاضر بر سه محور برخورد اجتماعي با عموم مردم، مؤمنان و مخالفان بوده است. يافته هاي اين اثر نشان مي دهد كه طرز برخورد پيامبر* با عموم مردم، رفتاري از قبيل « نرم خويي و گشاده رويي»،« عدالت ورزي »، « انذار وتبشير» و با مؤمنان، رفتاري چون « پيمان برادري و وحدت بين مسلمانان»، « مشورت »، « تكريم خانواده شهيدان» و با مخالفان رفتاري همچون « صبر»، « برخورد جدي »و« برخورد عاقلانه در دعوت به حق » بوده است.
نگارنده با پژوهش در اين مسأله بر اين باور است كه: دين اسلام ، ديني اجتماعي است و پيامبر اعظم * نيز به طور كامل در متن جامعه حضور داشته است؛ و با اين حضور اصول و مباني در سلوك اجتماعي با اقشار مختلف جامعه را ارائه نموده است، تا سيره اجتماعي پيامبر خاتم* در عصر حاضر بتواند الگوي مسلمانان قرار گيرد و موجبات همدلي و وفاق آنان را فراهم كند.
واژگان كليدي : پيامبر *، سلوك اجتماعي، قرآن، اجتماع.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : اصفهان
- : اصفهان
- : فاطمهالزهرا«س»