آرايش و آسيب شناسي آن از ديدگاه اسلام
چكيده
خداوند در خلقت انسانها زن را با غريزه ي تبرج و خودنمائي خلق كرده است. ولي اين خودنمائي در حريم و اندازه اي مشخص توصيه شده است. چون زنان ذاتا دوست دارند زيبا باشندو آراستن جزو جدايي ناپذير فطرت انسانهاست . مشكل امروز، تنها در از بين رفتن مرزهاي آرايش است .وبايد به اين نكته توجه داشت كه بسياري از موارد حرف از زينت وآسيبهاي احتمالي آن مي شود اين امر منحصر ومختص به زنان نيست بلكه در بسياري از موارد شامل مردان هم مي شود .
در اسلام به پاكيزگي وآرايش مشروع سفارش شده است وسعي شده ازنفسير وتحليل آيات وروايات ،پرده ازحقايق اين مطلب برداشته شود وعلما وانديشمندان ومفسران نيز نكاتي درتبيين نصوص ماثوره بيان كرده اند كه اين تحقيق به تحليل اين وجوه مي پردازد . بدين معني كه مطالب مرتبط با موضوع و ديدگاههاي مختلف در آن را از منابع مختلف اعم از قرآن و روايات و ديگر منابع تهيه وسپس به تحليل آن مي پردازيم
نتايج حاصل ازاين تحقيق اين است كه اسلام به پاكيزگي وآرايش اهميت بسزايي داده است و يك بعدي به مقوله زينت وآرايش نپرداخته، بلكه تمام جوا نب رادرنظر گرفته بدين صورت كه نه آرايش رابه طور كلي تحريم كرده ونه بدون حد وحصرگذاشته ،بلكه دربسياري ازموارد بر آرايش متعارف تاكيد واز آرايش غير متعارف وجلوه گري نهي كرده است كه اين امور مصلحت فرد و اجتماع رادربردارد.
واژگان كليدي
آرايش ، آسيب شناسي ، اسلام ، زينت ، تبرج .
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : يزد
- : ميبد
- : حضرتزهرا«عليهاالسلام»