لغزشگاههاي انديشه از منظر قرآن كريم با تاكيد بر تفاسير مجمع البيان،الميزان،تفسيركبير و المنار
چكيده
در اين نوشتار در مرحله اول، اهميت انديشه وسپس لغزشگاههاي آن و سپس در مرحله آخر، راه كارهاي پيشگيري از اين لغزشهابه تفصيل بيان گرديده . پس از بيان كليات و مفاهيم، ارزش انديشه ازديدگاه مفسرين شيعه واهل تسنن بيان شده است و قبل از بيان دلايل گرفتاري انسانها به لغزش انديشه، انواع لغزشگاهها ي فردي واجتماعي معرفي شده است .
در ادامه، عوامل لغزش كه عبارتند از : پيروي از ظن، هواهاي نفساني، شتابزدگي، سنت گرايي و شخصيتگرايي معرفي شده و آثار و مضرات هر كدام به تفصيل بيان شده است. بخش پاياني اختصاص دارد به بيان راهكارهاي پيشگيري از لغزش انديشه از ديدگاه قرآن مجيد كه در اين بخش نيزچندعامل پيشگيرنده توضيح داده شده است كه به ترتيب عبارتندازعقل ،علم ،تربيت صحيح ،وجدان اخلاقي و در نهايت امر به معروف و نهي از منكر به عنوان آخرين عامل پيشگيرنده معرفي شده است.
روش تحقيق درنگارش پايان نامه به صورت كتابخانه اي انجام پذيرفته است.
درپايان متذكرمي شوم درمسيرنگارش پايان نامه علاوه براستفاده از منابع تفسيري وروايي ازمنابع ديگري مانند كتب اخلاقي وروانشناسي وحتي تاريخي ومقالات متعدد ونرم افزارهاي مرتبط نيز بهره برداري شده است.
لازم به ذكر است علاوه بر اينكه در خلال همه بخشها و فصول آيات و روايات مربوط به موضوع در جاي خودآورده شده است تفسير كليه آيات از ديدگاه چهار تفسير مهم جهان اسلام، يعني الميزان، مجمع البيان، تفسيركبير و تفسيرالمنار ارائه گرديده است.
كلمات انديشه، لغزش و قرآن كليدواژههاي اين پاياننامه ميباشند.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : تهران
- : تهران
- : قاسمبنالحسن«ع»