اردبیل کارگاه مقاله نویسی

اردبیل کارگاه مقاله نویسی در مدرسه الزهرا سلام الله علیها

شناسه خبر : 86947

1398/10/11

تعداد بازدید : 160

اردبیل کارگاه مقاله نویسی در مدرسه الزهرا سلام الله علیها
به گزارش سارا ساویز معاونت پژوهش مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها )اردبیل، كارگاه مقاله نويسي به مناسبت هفته پژوهش با حضور خانم نوری در مورخ 98/9/24 برگزار شد .

کارگاه سه روزه «مقاله نویسی علمی» با حضور سرکار خانم نوري ویژه طلاب پايه پنجم تمام وقت و طلاب پايه ششم پاره وقت به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد. هدف از برگزاری این کارگاه ارتقاء توانمندی علمي و مهارتي طلاب در تدوين مقالات مي باشد.

در این کارگاه استاد نوری مقاله را نوشتار علمی با موضوع خاص با نویسنده یا نویسندگان مشخص که در یک مطبوعات چاپ شده باشد تعریف کردند و هدف از مقاله نویسی را ؛ارتقاء کمی و کیفی در باب یک موضوع بیان داشتند.

ایشان در ادامه گفتند: انواع تحقیق به دو قسم کمی(میدانی) و کیفی(کتابخانه ای)تقسیم می شود و تحقیق کیفی (کتابخانه ای) خود دو قسم مسئله محور(انتخاب یک مسئله یا موضوع و کار روی آن) و متن محور (انتخاب یک کتاب یا دعا و کار روی آن مثل نهج البلاغه یا زیارتنامه) می باشد.

استاد نوری ساختار مقاله را شامل عنوان، چکیده وکلیدواژه، مقدمه، متن اصلی، نتیجه و فهرست منابع بیان داشتند و گفتند عنوان دو نوع جوششی (ذهن پژوهشگر تولید می کند) و کوششی(عنوانی که از دیگرا مثلا فراخوانها گرفته می شود) می باشد که جوششی بهترین نوع موضوع یابی است.

محتوای چکیده شامل بیان مسئله، هدف، اهمیت، سوال، روش و نتایج و یافته های تحقیق می باشد. اجماع همه نویسندگان بر این است که حداقل 4مورد بیان مسئله، هدف، روش و یافته ها باید در چکیده رعایت شود درغیر اینصورت بر چکیده اشکال وارد است همچنین رعایت ترتیب بین موارد لازم نیست ولی اگر چکیده با بیان مسئله شروع و با نتیجه و یافته ها تمام شود بهتر است.تعداد کلیدواژه ها می تواند بین 5 تا 7 کلمه باشد.

مقدمه حکم ویترین مغازه را دارد و مخاطب را جذب می کند و نقشه راه است. در مقدمه محدودیتی وجود ندارد ولی بیشتر از دو صفحه برای مقاله بیست صفحه ای خوب نیست. در محتوای مقدمه باید بیان مسئله، پیشینه تحقیق، اهمیت و ضرورت،سوال و هدف آورده شود.

متن اصلی به دو قسم داده آوری(فیش برداری) و داده پردازی (تدوین و انسجام دادن به مواد خام) می باشد.داده آوری به دو نوع مستقیم مثلا آیات و روایات، اشعار و ... و غیر مستقیم که شامل اقتباس،تلخیص و استنباط می باشد تقسیم می شود.

نتیجه نباید خارج از محتوای مقاله باشد.نتیجه آن چیزی است که شما در کار تحقیق به آن رسیده اید. در نتیجه به عنوان، اهمیت بحث، بیان فرضیه و نتایج حاصله اشاره می کنید.

در ارجاع فهرست منابع باید برحسب اصول و دستوری که براساس دستورالعمل و شیوه خاص نگارش مقاله به شما از طرف مرکز گفته شده است انجام دهید.

 

 

 

 

اخبار مرتبط