جناب آقای دکتر فرجیان گفتند: وقوع انقلاب ا سلامی و تحول عظیمی که در ارزشها و نگرشهای مردم و مسئولان نسبت به نقش و جایگاه زنان در عر صه های مختلف رخ داد، موجبات خودباوری و خودشکوفایی زنان در عرصه های علمی را همچون سایر عرصه ها فراهم کرد و زنان با همت والا و مطالبه گری خود و بسترهایی که به برکت انقلاب اسلامی فراهم شد توانستد در عرصه های علمی به پیشرفتهای شگرفی نائل شوند که نظیر آن در دوران قبل از انقلاب اسلامی وجود نداشت.
ایشان ضمن بیان اهمیت حضور زنان در عرصه های علمی به نگرش امام خمینی (ره) اشاره کرده و نظر ایشان را در این باره بیان کرده اند: که"علوم مطلقا ،خصوصا علوم اسلامی اختصاص به قشری خاص ندارد و بانوان محترم ایران در طول انقلاب ثابت نمودند که هم دوش مردان می توانند حتی در فعالیتهای اجتماعی و سیاسی خدمات ارزشمندی به اسلام و مسلمانان نمایند و در تربیت و تعلیم جامعه با تمام توان پیشتاز باشند ."
آقای فرجیان به تبیین پایگاه های علمی – پژوهشی معتبر دنیا و مجلات معتبر علمی – پژوهشی و علمی – ترویجی پرداخت .
پژوهشگر برتر جامعه شناسی در ادامه به علم و جایگاه زنان در تولید اشاره کرده و افزود: دیدگاه خود زنان در باره نقش و عملکردشان در جامعه و انتظارات جامعه از مشارکت آنان ازجمله دلایل عمده ای است که زنان عموما جایگاه وسهم در خور توجهی در تولیدات علمی ندارند .
استاد دانشگاه گفت : شواهد جدید نشان می دهد که فرصتهای زنان برای موفقیت در علم به ساختار سازمانی که در آن کار می کنند بستگی دارد و امروزه زنان به اندازه نیمی از مردان فرصت تحصیلی و نشر علم را داشته اند.
آقای فرجیان ضمن توضیح نمودار مشارکت زنان در تولیدات علمی ، فعالترین بانوان علمی ایران را نام برده و میزان مقالات تالیفی زنان در نشریات علمی – پژوهشی را که به صورت جدول بود تبیین کردند.
ایشان در پایان عنوان کردند که پیشنهاد می گردد با نهادینه سازی فرهنگ پژوهش، ایجاد انجمن ها، پارک های علمی و فناوری و تشکل های علمی خاص زنان به منظور توانمندسازی، هماهنگی و سازماندهی فعالیت ها صورت گیرد. تلاش برای رفع موانعی که عامل بازدارنده زنان برای انجام پژوهش های علمی هستندانجام شود چرا که مطالعات نشان داده است که توسعه یک جامعه بدون مشارکت زنان در عرصه های مختلف و مخصوصا علمی امکان پذیر نخواهد بود.