خانم حبیبه شاهنده، در بیان و شرح سرفصل دوم بیانیه با عنوان« معنویت و اخلاق» گفتند: برای عملیاتی کردن معنویت و اخلاق باید هم معتقد وهم ملتزم به این دو رکن باشیم.
وی در ادامه به بیان شخصیت معنوی والای حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) اشاره کرده و گفتند: حضرت زینب کبری بانویی بود که در بیان عظمت شخصیت او همین بس که دو انسان بسیار بزرگوار در تربیت وی نقش داشتند حضرت امیر مؤمنان و حضرت صدیقه کبری که تاریخ نمونه این دو بزرگوار را به خود ندیده است.
خانم شاهنده، در ادامه به لزوم شناخت و معرفی درست حضرت زینب (سلام الله علیها) اشاره کرده و افزودند: حضرت زینب کبری شخصیتی است که به لقب عقیله بنی هاشم یعنی عاقل و دانای قوم و قبیله مشهور بودند. و خطبه فدکیه حضرت صدیقه کبری را در شش سالگی حفظ کرده و در محافل قرائت می کردند.
استاد حوزه علمیه در ادامه گفتند: ایام محرم از جمله فرصت هایی است که در آن علاوه بر گریستن بر مصیبت امام حسین(علیه السلام) باید به بصیرت افزایی و بصیرت دهی نیز اهتمام ویژه داشته باشیم. و برای رسیدن به معنویت و اخلاق مطلوب دین، باید اول دین را شناخت و سپس معتقد به آن شد و در آخر نیز گام نهایی که ملتزم شدن به دین می باشد را برداشت.
ایشان در پایان به عواملی که انسان را از معنویت دور می کننداشاره کرده و افزودند: حب دنیا، عدم انطباق قول و عمل، حسادت و تبعیض از جمله عوامل سست کننده انسان در مسیر حرکت به سمت معنویت می باشند.