در این مراسم سرکار خانم زهرا بصیری معاون آموزش و پژوهش مدیریت حوزه علمیه خواهران اردبیل ضمن عرض خیر مقدم گویی به مدعوین اظهار داشتند که در سال 1396 برای دومین بار جشنواره علامه حلی (ره) به همت مدیریت حوزه علمیه خواهران اردبیل بصورت استانی برگزار گردید. در این جشنواره تعداد 90 اثر از حوزه علمیه خواهران شرکت کرده بودند که 21 اثر به عنوان برگزیده انتخاب گردید.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای لطفی مدیر حوزه علمیه خواهران استان اردبیل ضمن خیر مقدم گویی به اساتید و مدعوین محترم و ضمن تشکر ازحجت الاسلام والمسلمین حاج آقای ستوده مدیر کل محترم سازمان تبلیغات اسلامی استان که در برگزاری مراسم اختتامیه این جشنواره و تأمین جوایز آن تعامل خوبی با حوزه علمیه خواهران داشتند به شخصیت علامه حلی (ره) اشاره کرده و اظهار داشتند که ایشان یکی از مصادیق بارز تحقیق و پژوهش در بین علمای شیعه می باشند.
جناب آقای لطفی جشنواره های پژوهشی را فرصتی برای ارائه آثار علمی و قرار گرفتن این آثار در معرض ارزیابی و آگاهی از نقاط قوت و ضعف دانستند که منجر به پیشرفت علمی انسان می شود. ایشان انقلاب اسلامی ایران را فرصتی مغتنم برای بانوان دانستند که باعث شده بانوان فرصت تحصیل معارف اهل بیت (علیهم السلام) را بدست آورند بدین جهت باید قدردان توفیقی باشیم که در سایه انقلاب اسلامی بوجود آمده و باید بتوانیم از این فرصت در جهت آگاهی از علوم اسلامی استفاده کنیم که هم خودمان با معارف اهل بیت (علیهم السلام) آشنا شویم و هم دیگران را آگاه کنیم ، ایشان هم چنین اظهار داشتند که در حال حاضر در جامعه مشکلات و شبهات زیادی وجود دارد که باید در مورد آنها تحقیق و پزوهش صورت بگیرد.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای نوروزی مدیر حوزه علمیه استان اردبیل بیان داشتند که در طول تاریخ بعد از بعثت نبی مکرم اسلام شاهد دو هجمه اساسی بر دین بوده ایم .هجمه اول بعد از شهاد ت حضرت ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) بودکه بنی امیه دشمن دیرین جهان اسلام برای از بین بردن اسلام به فکر افتادند که اسم اسلام را نگه داشته و محتوای اسلام را خالی کنند لذا به فکر نهضت ترجمه گرایی افتادند که با ترجمه فلسفه رواقیون غرب و ترجمه فلسفه پهلویان ایران ، اشاعره و معتزله شکل گرفته و در مقابل هم قرار گرفتند .
هجمه دوم بر علیه تمدن اسلامی حذف محوریت خدا و محور قرار دادن انسان بود که اومانیسم را ایجاد کرد . نهضت ترجمه کاری کرده است که در مراکز علمی ، پژوهش های علمی یا ترجمه غربیهاست یا برگرفته از ترجمه غربیها. و این جنگ خانمان سوز اندیشه جهان اسلام را از خدامحوری به انسان محوری سوق داده است . برای برون رفت از این جنگ باید تولید علم بشود اگر برای اقتصاد ، روانشناسی ، خانواده ، علوم سیاسی ، پزشکی و ... تولید علم بومی و اسلامی با رویکرد خدایی نداشته باشیم نمی توانیم تمدن اسلامی بسازیم. ایشان اظهار داشتند ترجمه ، جمع آوری و گردآوری مطالب تولید علم نیست مگر اینکه منتج به نتیجه ای شود که یک حرف جدیدی ایجاد بکند. حوزه های علمیه باید برای این تمدن سازی اسلامی کار بکنند و علوم را با محوریت خدا بازنویسی کنند علوم فعلی با محوریت انسان است باید تمام علوم خدا محور شوند.
در پایان این مراسم از برگزیدگان جشنواره با لوح تقدیر و هدیه تقدیر شد همچنین از 6 نفر از معاونین محترم پژوهش که در روند برگزاری این جشنواره زحمات زیادی را متقبل شده بودند با لوح سپاس و هدیه تقدیر شد.