فارس بازدید طلاب مدرسه علمیه الزهرا سلام الله علیها آباده طشک از کتابخانه حرم مطهررضوی ع

شناسه خبر : 69182

1397/09/19

تعداد بازدید : 150

فارس بازدید طلاب مدرسه علمیه الزهرا سلام الله علیها  آباده طشک از کتابخانه حرم مطهررضوی ع
معاون پژوهش مدرسه علمیه الزهرا س آباده طشک از بازدید از کتابخانه حرم رضوی ع و فروشگاه کتاب حرم به منظور آشنایی طلاب با قسمتهای مختلف کتابخانه حرم رضوی (ع) خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری- اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهران، در این دیدار مسوول بازدید از کتابخانه حرم مطهررضوی (ع) در ابتدا گفت: کتابخانه آستان قدس رضوی یکی از بزرگترین کتابخانه‌های ایران و خاورمیانه و قدیمی‌ترین کتابخانه تاریخ تمدن اسلامی است که در شهر مشهد قرار دارد. نخستین بنای جامع و مستقل کتابخانه در سال ۱۳۳۰ش در ضلع شمال غربی رواق امام خمینی کنونی ساخته شد. سپس در سال ۱۳۵۶ ش. به ساختمان جدید و وسیعی واقع در طبقه فوقانی موزه آستان قدس رضوی واقع در ضلع شرقی‌‌ همان رواق انتقال یافت.
ساخت بنای ساختمان کنونی نیز که از سال ۱۳۶۰ ش آغاز شده بود در سال ۱۳۷۲ش به پایان رسید و از نیمه دوم سال ۱۳۷۳ ش ، مورد بهره برداری قرار گرفت که فقط ساخت آن 12 سال طول کشیده است و همچنین به معماری و آیات و روایات به کار برده شده در آن اشاره کرد.
ساختمان اداری این کتابخانه شامل سه اداره (محفوظات، کتابخانه عمومی، خدمات کتابداری) می باشد. اداره خدمات کتابداری: این اداره با بخشِ‌های سفارش ، آماده سازی مواد به فراهم آوری، سازماندهی، آماده سازی، اطلاع رسانی منابع کتابخانه مرکزی، کتابخانه‌های وابسته و موزه‌های آستان قدس رضوی به طور متمرکز مشغول است.
اداره مخطوطات به تهیه، نگه‌داری، فهرست‌نگاری و ثبت در رایانه، عکس‌برداری و تهیه میکروفیلم و لوح فشرده از کتابهای خطی و چاپ سنگی، جزوات، اسناد و دست‌نوشته‌های خطی و ارائه خدمات به محققان و مؤسسات فرهنگی داخل و خارج از کشور از اهم وظایف این قسمت است.
اداره کتابخانه عمومی هم دارای مخزن کتابهای چاپی، ۲۰ تالار که شامل تالار محققان، تالارهای مطالعه قفسه باز آقایان و بانوان، تالارهای قفسه بسته آقایان و بانوان، تالارهای گردش و امانت کتاب آقایان و بانوان که به طور عملی نحوه گردش را نشان داد، تالارهای مطالعه و گردش کتاب جوانان و نوجوانان پسر و دختر، تالار امانت مواد سمعی و بصری، تالارهای اینترنت آقایان و بانوان، کتابخانه جامع الکترونیکی انواع کتابخانه های تخصصی جغرافیا، امام رضا (ع)، ادبیات، تاریخ، شبانه روزی اهل بیت(علیهم السلام)، علوم و قرآن حدیث می‌باشد.