اصفهان برگزاری جلسه دفاع سطح دو با موضوع"بررسی حقوق والدین برفرزندان با محوریت آیه 23 و 24 سوره اسراء"

شناسه خبر : 64187

1397/07/01

تعداد بازدید : 342

اصفهان برگزاری جلسه دفاع سطح دو با موضوع
خانم مرضیه صالحی، طلبه مدرسه علمیه حضرت نرجس(سلام الله علیها)یزدانشهراز تحقیق پایانی خود با عنوان : "بررسی حقوق والدین برفرزندان با محوریت آیه 23 و 24 سوره اسراء" به راهنمایی سرکارخانم زینت شهیدی و داوری حجت الاسلام و المسلمین جواد سلیمیان در مدرسه علمیه حضرت نرجس(سلام الله علیها) یزدانشهردفاع کرد .

خانم صالحی در دفاع از تحقیق پایانی خود گفت: احساسات فرزندان نسبت به والدين يك امر فطري و عقلي است كه منشاء آن الهي بوده و موجب مي‌شود تا فرزندان مسئوليت‌هايي را نسبت به والدين داشته باشند. قدرشناسی از ولی نعمت امری فطری و طبیعی است و انسان طبیعتاً از افرادی که به او احسان نموده و یا خدمت کرده‌اند تقدیر و سپاس‌گذاري مي‌كند. جایگاه پدر و مادر در این مقام بس عظیم و ارزشمند است. خداوند از همان روز نخست که انسان را آفرید و نسل بشر تداوم یافت توسط پیامبران، مقام و منزلت والدین را بیان کرده و سپاس از زحمات بی‌دریغ آنان را به فرزندان گوشزد فرموده است. قرآن کریم در برخی آیات وحیانی خویش به این مهم تصریح و عالی‌ترین آموزش اخلاقی را که در حقیقت کامل‌ترین منشور اخلاقی بشر می‌باشد به جهانیان عرضه كرده است. توجه ويژه خداوند در مورد پدر و مادر موجب شده تا فرزندان در قبال اين ولي نعمت‌ها، مسئوليت خطيري را ايفا كنند، تا بدين سبب رضايت پروردگار عالم را فراهم بياورند؛ چرا كه پيامبر گرامي اسلام  تمام رضايت خداوند را در رضايت والدين دانسته اند. فرزندان در مقابل والدين مسئوليت‌هاي اخلاقی زيادي من جمله، توسعه در امر معاش والدين، مسئوليت در حوزه پاس‌داشت حرمت والدين و مسئوليت در حوزه چگونگي رفتار با والدين دارند.

حق والدین یعنی حقوقی که پدر و مادر بر فرزندان خویش دارند که از آموزه‌هاى اخلاقى دین اسلام بوده و در قرآن و احادیث بر آن تاکید شده است.در قرآن فرمانِ نیکوکاری به والدین پس از امر به عبادت خدا و نهى از شرک ورزیدن به او آمده و سپاسگزارى از پدر و مادر با شکرگزارى از خدا مقارن شده است.

وی در ادامه افزود: البته اطاعت از والدین نباید به مخالفت الهی بیانجامد. احسان و یاری به پدر و مادر در سن پیری و کهولت و هیچ اهانتی به آنها ننمودن حتی اف گفتن به آنها و فریاد نزدن برسر آنها که رفتار و گفتار کریمانه و مملو از محبت را به همراه می آورد در آیه 23 سوره مبارکه اسرا آمده است و در آیه 24 به مهربانی و یاری خاضعانه و همچنین دعا برای والدین توصیه شده که همه اینها در سایه قدرشناسی و یادآوری فداکاری های خالصانه والدین در خردسالی و ناتوانی فرزندان است . بنابر روایات فرمانبردارى از پدر و مادر از نشانه‌هاى ایمان، نگاه کردن به آنان عبادت و نیک‌رفتارى با آنان از محبوب‌ترین اعمال نزد خدا و رضا و غضب الهى در خشنودى یا ناخشنودى والدین از فرزندانشان است. کسى که به والدین خود نیکى می‌کند، به بهشت وارد می‌شود و نیکی‌هایى که به نیابت از والدین بعد از مرگ آنها انجام می‌دهد و حتى بیش از آن، براى او ثبت می‌شود. در مقابل عقوق والدین موجب محرومیت از بهشت، لعن خدا و سلب توجه و رحمت و نعمت پروردگار می‌شود.

پس تمام ضوابط و فرامین در کتاب آسمانی اسلام طبق نظام حکیمانه خداوند است که در سایه عمل به آنها صفا و صمیمت موج می زند و جامعه مسلمین دارای اقتدار و انسجام می گردد که در این صورت هیچ بی پناهی وجود نخواهد داشت. لذا پیشنهاد می شود که مبلغان و طلاب فهیم هرچه بیشتر در موضوعات مشابه در قرآن به پژوهش بپردازند و در تفصیل وعملی ساختن این گونه مسائل مردم را یاری دهند.

اخبار مرتبط