در این جلسه سمیه احمدی در حضور استاد راهنما خانم رضیه احمدی و خانم بلوچی استاد داور و جمعی از طلاب به تشریح تحقیق پایانی خود بدین گونه پرداخت که: این تحقیق با موضوع آثار و پیامدهای نفاق از دیدگاه امام علی (علیه السلام) به روش کتابخانهای، اسنادی و با مراجعه به کتب و مقالات دینی گردآوری شده است.نفاق پدیدهی شوم و خطرناکی است که هر جامعهای را با چالشهایی مواجه میکند؛ البته این پدیده در جوامع، با بررسی منابع تاریخی، قرآن و سنّت، قابل پیگیری و پیشگیری است.
ظهور و بروز آشکار منافقین در حکومت امام علی (علیه السلام) همچنین شیوهی برخورد امام با منافقان بهتر میتواند ما را در شناسایی منافقان و آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی که از خود بجای میگذارند، یاری دهد. نفاق از لحاظ لغوی به دوروئی و پوشیدن کفر و آشکار کردن ایمان و از لحاظ اصطلاحی به کسی میگویند که تظاهر به ایمان میکند؛ امّا در باطن کافر است.
او در ادامه متذکر شد: پیامدهای فردی این صفت رذیله از دیدگاه امام علی (علیه السلام): تباهی ایمان، دروغگویی، شک و تردید، متلوّن و چند رنگی شدن بوده و با توجه به چالشهایی که نفاق در جامعه ایجاد میکند دارای پیامدهای اجتماعی ای نیز هست. نفاق از دیدگاه امام علی (علیه السلام) در اجتماع دارای پیامدهایی چون: شکلگیری قاعدین و بیتفاوتها در جامعه، ایجاد بحران، شک و بیاعتمادی در جامعه، انجام فعالیتهای سازمانی و تشکیلاتی برای براندازی حکومت دینی و به دست گرفتن قدرت میباشد.
خانم احمدی در خاتمه ی دفاع از تحقیق خود گفت: شناختن منافقین و پیامدهای حاصل از نفاق در فرد و جامعه میتواند با بصیرت و عمقبینی همچنین با ارائهی راهکارها و برنامهریزی دقیق از خسارت جبرانناپذیر آنها جلوگیری به عمل آورد.