افتخاری درابتدای این کارگاه به شیوه ی جمع آوری مطالب در نوشتن متن پرداخت وگفت: اولین گام در جمع آوری مطالب ایجاد فایل به صورت دستی یا در رایانه است .یک پژوهشگر می بایست در مورد موضوع خود مطالب متنوع را جمع آوری وبر اساس فصول تحقیق پایانی پوشه هایی را به صورت دستی یا در سیستم خود ایجاد کند ومطالب مرتبط با هر عنوان را در فایل مربوطه جایگزین کند.
ایشان درادامه به مرحله ی فیش برداری اشاره کردند و گفتند یک محقق می بایست دیدی دقیق داشته و هر مطلبی که مورد نیاز و مرتبط با عناوین فصول تحقیق پایانی اش است جمع آوری کرده ودر فیش های جداگانه ای با ذکر تمام مشخصات کتاب ثبت کند ودر فایل های مربوطه قرار دهد ؛ در این مرحله می بایست دقت ویژه ای داشته ودر برگه ای جداگانه منابع کتب مورد استفاده را بنویسد تا در مواقع نیاز بتواند به راحتی به منابع دسترسی پیدا کند.فیش های جمع آوری شده را در انتهای کار تحقیق مورد ارزیابی قرار دهد وبه ترتیب اهمیت مطلب یا اعتبار منبع در تحقیق پایانی خود بنویسد. پژوهشگر باید توجه داشته باشد که از ذکر مطالب تکراری - با این دلیل که منبع آن معتبر است یا اینکه برای جمع آوری آن زحمت کشیده است و یا حذف آن باعث کم شدن منابع می شود - پرهیز کند و از بین مطالب از منابع مختلف مطلبی که منبع آن معتبر تر است را ذکر کرده ومنابع دیگر را تنها در پاورقی بیاورد.
وی در توضیح شیوه ی چکیده نویسی ونتیجه نویسی گفت: هر چند چکیده در ابتدای تحقیق قرار می گیرد اما در آخرین مرحله نوشته می شود. چکیده از بخش های اصلی تحقیق پایانی است ودر نگارش آن محقق باید از بین تمام مطالب نوشته شده در تحقیق پایانی خود، اهم وعصاره ی آن را به شیوه ای گه گویا و روان باشد بنویسد ، محقّق باید دقت کند از آوردن مطالب تکراری و غیر ضروری پرهیز وبه صورت مختصر در حد یک صفحه بیان کند.
افتخاری درادامه به نتیجه گیری در تحقیق پرداخت و توضیحاتی را در این زمینه بیان کرده ودر تفاوت چکیده ونتیجه گفت : حجم چکیده کم که در عین حال باید گویا باشد؛ اما نتیجه باید کامل بوده و کم بودن حجم درآن ملاک نیست زیرا نتیجه بیانگر دستاورد های محقق در نگارش تحقیق پایانی است .
ایشان در پایان به معرفی برخی سایت ها از جمله نور اشاره نموده وبه شیوه ی عضو شدن و گرفتن مقاله از آن به صورت کامل با طی مراحل آن در قالب مثال با گرفتن چند مقاله از این سایت توضیح دادند.