مصاحبه با مدیر محترم اداره کل امور نخبگان و استعدادهای برتر

شناسه خبر : 33062

1395/08/17

تعداد بازدید : 596

مصاحبه با مدیر محترم اداره  کل امور نخبگان و استعدادهای برتر
مصاحبه با مدیر محترم اداره کل امور نخبگان و استعدادهای برترجناب آقای حجت الاسلام والمسلمین رجبی نیا

1.عمده وظایف اداره کل امور نخبگان و استعدادهای برتر چیست ؟ و تاکنون چه اقداماتی انجام داده است؟

بررسی وضعیت امور ممتازان، استعدادهای برتر و نخبگان در حوزه های علمیه خواهران ، عمده وظیفه این اداره به شمار می آید . این اداره کل در صدد است بتواند با شناسایی و سپس ساماندهی و آنگاه علم افزایی و مهارت افزایی ایشان، موجبات بهره مندی بیشترشان را در حوزه های علمیه و خارج از آن  فراهم آورد.

البته در این راستا افزون بر موارد فوق ، برنامه های حمایتی و ارتقایی نیز برای طلاب ،در نظر گرفته می شود . چنان که در  ساختار و چارت این اداره کل نیز آمده و در اساسنامه نیز تدوین و به تصویب رسیده و اکنون به کار گرفته می شود.

گفتنی است همه فعالیت های ما هماهنگ با مرکز نخبگان حوزه های علمیه بوده و ما در بسیاری از برنامه ها و آیین نامه ها و دستورالعمل ها با ایشان اشتراک داریم و حداکثر با بومی سازی موارد پیش گفته ، در دستور کار این اداره قرار می گیرد. البته نسبت به موارد جدید و مستحدثه با دست اندرکاران مرکز نخبگان حوزه های علمیه ،هماهنگی به عمل آمده و در صورت لزوم، با درخواست ما ، و زحمات متولیان آن مرکز ، اموری از کمیسیون هیات امنای نخبگان حوزه های علمیه تقاضا و پس از تصویب ایشان اجرا می شود.

در  حوزه شناسایی و ساماندهی در صددیم بتوانیم دست کم در پنج عرصه : آموزش ، پژوهش ، فرهنگی و تبلیغی ، اخلاق و تربیت ، و مدیریت؛ شناسایی و سپس ساماندهی ایشان صورت گیرد . در سال 1394-1395 تنها عرصه آموزش مورد شناسایی قرار گرفتند و انشاالله امسال یعنی 1395 ، مرحله اول استعدادهای برتر و ممتازان عرصه پژوهش و مرحله دوم عرصه آموزش 95-96 انجام می یابد .

 

2.  گفتید اداره شما تاکنون به شناسایی مرحله اول عرصه آموزش اقدام کرده است؟ لطفا در این زمینه بیشتر توضیح دهید .

بله ، سال 94 اختصاص به بستر سازی و آماده سازی سخت افزاری و نرم افزاری امور نخبگان و استعداد های برتر داشت و در سال 95 ضمن پیگیری مکان مصاحبه های علمی که نقش مهمی در شناسایی استعدادهای برتر دارد ، مرحله اول آموزش را با کمک مدیریت های استانی برگزار کردیم . الحمدلله اکنون به همت مدیر محترم مرکز و حمایت معاونت محترم پژوهش و همکاری صمیمانه دست اندرکاران معاونت ها و ادارات دیگر مرکز ، ساختمان سابق دفتر فناوری واقع در خیابان جمهوری در اختیار این اداره کل قرار گرفت و مصاحبه های علمی استعدادهای برتر در این مکان برگزار می شود.

3 مصاحبه های استعدادهای برتر چگونه برگزار می شود؟

مصاحبه ها در دو سطح برگزار می شود : سطح استانی و سطح کشوری. پس از این که مصاحبه های استانی انجام می یابد و نتایج آن در اختیار همکاران قرار می گیرد در اولین فرصت، همکاران به ارزیابی نتایج استانی پرداخته و برترین های استانی را برای مصاحبه های کشوری دعوت می کنند .

البته این که می گوییم استعدادهای برتر ، به دلیل این است که شناسایی و حمایت و توانمندسازی استعدادهای برتر را بر نخبگان مقدم کردیم و انشاالله پس از شناسایی استعدادهای برتر ، نوبت نخبگان خواهد بود.

اما مصاحبه ها در اداره کل امور نخبگان ، به دو گونه مصاحبه های روانشناختی –تربیتی  و مصاحبه های علمی برگزار می شود. مصاحبه های روانشناختی و تربیتی نیز در دو سطح مجازی و حضوری انجام می یابد. طلبه در مصاحبه های رایانه ای ومجازی ، حدود دویست تست را تحت عنوان تست کتل به مدت 45 دقیقه تا یک ساعت به انجام می رساند و سپس نتیجه مربوط به همراه کاربرگ ها و محورهای روان شناختی در اختیار استاد روان شناس قرار می گیرد تا به صورت حضوری نیز از جهت اخلاقی، روانی و تربیتی نیز ، طلبه مصاحبه شود.

مصاحبه های علمی با حضور دو استاد در هر درس انجام می یابد: مصاحبه علمی عقاید و مصاحبه های فقه و اصول برای سطوح دو  و افزون بر آنها دروس تخصصی برای سطوح 3 و 4 در نظر گرفته شده است. البته این مصاحبه ها زمان بر و دست کم نیم تا یک روز از زمان مصاحبه های طلاب  را به خود اختصاص می دهد.

4. در این دوره، مشارکت طلاب و مدارس چگونه بود؟

برای ما قابل انتظار بود برای این که قبلا برآوردی از مشارکت طلاب به میزان حدود دوهزار نفر را داشتیم. با این حال تعداد مشارکت کنندگان و واجدینِ شرایطِ اولیه جالب توجه است.

با اعلام فراخوان شناسایی استعدادهای برتر در عرصه آموزش به تاریخ 14/11/94 متقاضیان این عرصه در مدارس اقدام به تشکیل پرونده نمودند پس از بررسی اولیه و تأیید مراکز استانی، پرونده­ها جهت بررسی و تأیید نهایی به مرکز ارسال شد. در این مرحله 954 پرونده ( سطح 2 و 3) دریافت شد .

همکاران نیز برای ساماندهی و نظم بخشی به این مشارکت فعال ؛ افزون بر طراحی و راه اندازی سامانه ها و نرم افزاری های مربوط، تلاش می کنند که از دستاوردهای جدید نیز در این بخش استفاده کنند از جمله:

 

1)     اختصاص نام اختصاری به اداره کل امور نخبگان و استعدادهای برتر(ناب NAB)

2)     راه­اندازی ایمیل اداره کل  nab@whc.ir

3)     راه­اندازی سایت «ناب» به آدرس nab.whc.ir

4)     ایجاد گروه «ناب 1» ویژه نمایندگان استانی در شبکه علمی کوثرنتkowsarnet.whc.ir

اخبار مرتبط