راضیه پورحیدر گفت: این کرسی آزاداندیشی با حضور اساتید، پژوهشگران و طلاب برگزار شد و طی آن موافقان و مخالفان نظرات خود را پیرامون بحث افزایش جمعیت مطرح کردند.
وی افزود: نظر موافقان در این کرسی آزاداندیشی این بود که یکی از خطراتی که در دراز مدت کشور ما را تهدید میکند و مقام معظم رهبری نیز در بیانات خود به این مسأله اشاره کردهاند، پیر شدن جمعیت کشور پس از گذشت چند دهه است.
مدیر مدرسه علمیه خواهران الزهرا(س) ارومیه بیان کرد: موافقان همچنین تأکید کردند که برای مقابله با پیری جمعیت لازم است افزایش تولید نسل در کشور بیشتر شود. رشد فردگرایی و تحصیلات عالی برای زنان و اشتغال و تغییر زمان باروری از جمله تغییرات ساختاری در جامعه است.
وی یادآور شد: همچنین موافقان اظهار کردند که افزایش سن موجب کاهش قدرت باروری میشود. اگر با کاهش تولید نسل مقابله نشود پس از چند دهه کشور ما دارای پیرترین جمعیت خواهد شد.
پورحیدر در ادامه به بیان نظر مخالفان افزایش جمعیت پرداخت و گفت: به نظر مخالفان وضعیت اقتصادی کشور مناسب نیست و مردم از درآمد زیادی برخوردار نیستند، با افزایش بیرویه تورم در جامعه و وضعیت گرانی امکان تأمین نیازهای فرزندان کاهش یافته و هر خانوادهای تنها توان به دنیا آوردن یک الی دو فرزند را دارد.
وی ادامه داد: همچنین آنها معتقدند که با توجه به تهاجمات فرهنگی و شیوع ناهنجاریها در جامعه به دنیا آوردن تعداد فرزندان بیشتر، یک ریسک است. چرا که امکان مراقبت از همه آنان نیست