خوزستان-دزفول

برگزاری نشست علمی

شناسه خبر : 171121

1405/02/23

تعداد بازدید : 2

برگزاری نشست علمی
معاونت پژوهش مرکز تخصصی حوزه علمیه الزهرا (س) دزفول از برگزاری نشست تخصصی مجازی با هدف بررسی دقیق و همه‌ جانبه فریضه حج در شرایط پیچیده سیاسی و امنیتی با حضور استاد سیدمحمدهاشمی‌نیا اطلاع داد.

نشست تخصصی حاضر با هدف بررسی دقیق و همه‌جانبه فریضه حج در شرایط پیچیده سیاسی و امنیتی در روز چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت با حضور استاد سیدمحمدهاشمی‌نیا برگزار گردید. در این نشست، موضوعاتی همچون اولویت‌بندی مصلحت نظام در اجرای فریضه حج، سازوکارهای نظارتی بر امنیت حجاج و تبیین سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی در قبال حج مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
محورهای اصلی بحث:
۱. ماهیت حج و مصلحت نظام:
تأکید بر اینکه حج فراتر از یک عبادت فردی، یک کنش سیاسی و اجتماعی است که نیازمند مدیریت حکومتی است. در شرایط پیچیده انجام فریضه شرعی و مصلحت‌های سیاسی، تصمیم‌گیری نهایی در چارچوب ولایت فقیه و با لحاظ مصلحت‌اندیشی‌های نظام انجام می‌پذیرد.
۲. سازوکارهای ارزیابی امنیت و حیثیت حجاج:
ارزیابی امنیتی سفر حج به‌صورت یک فرایند چندلایه و فرادستگاهی تعریف می‌شود. این ارزیابی‌ها با هماهنگی دقیق نهادهای امنیتی، انتظامی و اجرایی صورت گرفته و در نهایت توسط مراجع ذی‌صلاح کشوری جهت اعزام، تأیید یا بازنگری می‌گردد.
۳. اولویت‌های راهبردی:
سیاست کلی نظام بر مبنای «انجام فریضه» استوار است. با این حال، حفظ «عزت»، «امنیت» و «تعاملات دیپلماتیک» به‌عنوان ستون‌های اساسی، جهت‌دهنده به کیفیت و چگونگی این حضور می‌باشند تا اطمینان حاصل شود که فریضه حج با رعایت تمامی جوانب ملی و شرعی صورت می‌پذیرد.
نتیجه‌ اینکه حج به‌عنوان یک فریضه الهی، همواره مورد تأکید است و در چارچوب سیاست‌های کلان نظام، حفظ کرامت و جان حجاج اولویت غیرقابل انکاری دارد. تصمیم‌گیری‌ها در این حوزه متأثر از نگاه جامع به منافع ملی، امنیت حجاج و الزامات شرعی است تا تعادلی میان «انجام تکلیف شرعی» و «حفظ جایگاه عزتمندانه اتباع ایران» برقرار گردد.