
دراین نشست سرکار خانم صحرایی به تبیین رشد علم و اخلاق در پژوهش پرداخت. رشد علم و اخلاق باعث سازندگی است و هرکدام به تنهایی کارایی ندارد.
ایشان با استناد به آیاتی از قرآن کریم از جمله آیه شریفه (قل رب زدنی علما) سوره طه ۱۱۴؛ گفتند: ترسیم یک الگوی عمیق اخلاق برا پژوهشگر است.
وی افزود: علم امری پایان ناپذیر نیست وانسان دربالاترین مرتبه دانایی باید با تواضع از خداوند علم را طلب کند و اگر پژوهشگری این نگاه را درونی کند؛ علم ابزاری برای برتری جویی نخواهد بود بلکه نعمتی الهی است که مستلزم صداقت و تقوای علمی است.
این آیه در بعد پژوهش ؛مبنای پویایی علمی و تحقیق مستمر می باشد، پیوند اخلاقی تواضع و تلاش علمی مستمر، پژوهش را به مسیری حقیقت محور تبدیل می کند.
نکاتی که یک پژوهشگر باید به آن ملزم باشد: رشد علمی فراتر از مدرک و مقاله، صداقت علمی ستون اعتماد پژوهش، نیت پژوهشی' اصلا چرا تحقیق می کنیم؟ ، مسئولیت اجتماعی پژوهشگر تواضع علمی و نقد پذیری، عدالت علمی
درپایان استاد صحرایی به پرسش های طلاب پاسخ داد و حاضران از برگزاری چنین جلساتی ابراز رضایت کردند.
