در این کرسی پور فرج عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران«ارائه کننده بحث»، حلیمی عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران«منتقد» و حجتالاسلام آقا بابائی استاد حوزه و دانشگاه به عنوان «داور» به ارائه بحث پرداختند.
پورفرج، با اشاره به علت طرح اقتصاد مقاوتی از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: با گذشت سی و اندی سال از عمر انقلاب، سیاستهای مختلف اقتصادی اجرا شده است که برخی تا حدودی موفقیتآمیز و برخی ضعیف بوده است. در نهایت رهبر معظم انقلاب با دعوت از رؤسای سه گانه، پارادایم جدیدی بنام اقتصاد مقاومتی بر علیه نظام سرمایهداری و مارکسیستی مطرح کردند.
وی افزود: بحث اقتصاد مقاومتی بیشتر مربوط به درآمد خانواده است، در اسلام چیزی تحت عنوان صرفهجویی و پس انداز کردن بعنوان اصل اولیه وجود دارد؛ البته باید این پسانداز واسطه و زمینه ای برای درآمد دیگران باشد، تا چرخه درآمد، رشد اقتصاد را بالا ببرد.
در این کرسی حلیمی به عنوان منتقد بحث، اظهار کرد: اصلیترین نقش زنان در اقتصاد مقاومتی عبارت از تربیت فرزند، کارآفرینی، پرهیز از اسراف و نهادینه کردن فرهنگ قناعت است.
وی ادامه داد: حمایت از تولید ملی واستفاده حداکثری از همه ظرفیتها اصلی است که باید به آن پرداخته شود و یکی از بالاترین ظرفیتها در این زمینه بانوان هستند؛ زیرا نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند و در واقع مدیریت بودجه خانواده با زنان است که میتواند با پس انداز 20% از درآمد به چرخه توسعه اقتصادی کمک کند.
عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران ادامه داد: با مردمی کردن اقتصاد یعنی توانمند کردن آحاد مردم می توان در چرخه اقتصاد کشور ورود یافت؛ همانگونه که در کشور چین40% محصولات از سوی زنان در محیط خانه تولید میشود و جزو تولید ناخالص داخلی است.
وی خاطرنشان کرد: زنان هم در چرخه اقتصاد کشور نقش مهمی ایفا میکنند و هم در بودجهخانواده نقش بسزایی دارند.
حجتالاسلام آقا بابائی در ادامه این کرسی با بیان اینکه حوزه اقتصاد یکی از بهترین حوزههای زندگی بشر است، گفت: بین اقتصاد و دین رابطه تنگاتنگی وجود دارد، از این رو آگاهی، تدبیر و تبیین در معیشت میتواند ما را بر مشکلات پیروز کند.
وی افزود: با توجه به ظرفیتهایی که در کشور ما وجود دارد، خانواده در استفاده بهینه از این ظرفیتها نقش بسزایی دارد، همچون استفاده مناسب از حاملهای انرژی(برق، گاز) که باید از طریق آموزش و پرورش، صدا و سیما و خانواده فرهنگ سازی شود