یزد

دومین جلسه نقد و بررسی مقاله «حیات الهی در نهج‌البلاغه و فلسفه ملاصدرا» در ژورنال کلاب یزد

شناسه خبر : 166711

1404/10/20

تعداد بازدید : 2

دومین جلسه نقد و بررسی مقاله «حیات الهی در نهج‌البلاغه و فلسفه ملاصدرا» در ژورنال کلاب یزد
سلسله نشست علمی ژورنال کلاب مدیران و معاونان مدارس علمیه خواهران استان یزد مقاله‌ای با عنوان «بررسی و مقایسه حیات الهی در نهج‌البلاغه و فلسفه ملاصدرا» اثر خانم فاطمه ابوطالبی، با ناقد علمی خانم فاطمه جمشیدی و حضور نویسنده مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

خانم فاطمه جمشیدی با اشاره به این که در جلسه قبل چکیده مقاله مورد بررسی قرار گرفت، گفت: در متن چکیده کلمه و عباراتی که به محتوا آسیب نمی رساند را باید حذف کرد و در مقاله هر محتوای غیر ضروری باید حذف شود تا مقاله  برای مخاطب قابل فهم و رساتر باشد. 

وی افزود: آوردن واژگان مانند «از سوی دیگر» زمانی در ابتدای پاراگراف قرار می گیرد که پاراگراف در  ادامه مباحث پاراگراف قبل آمده باشد.

جمشیدی در ادامه با اشاره به اینکه در نوشتن مقاله نباید از لحن عامیانه استفاده کرد، گفت: در مقدمه می توان مطالب را به وسیله ارجاع مستند کرد و فقط در چکیده است که نباید از منابع دیگر استفاده کرد.

وی با تأکید بر ضرورت حفظ وحدت رویه در نگارش، یادآور شد: نویسنده باید در بیان دیدگاه‌ها بی‌طرف باشد، از موضع‌گیری غیرعلمی پرهیز کند و تمامی مدعاها را با شواهد و استدلال مستند پشتیبانی نماید. 

جمشیدی با اشاره به این که پیشنه پژوهشی باید با جزئیات در مقدمه بیان شود، خاطر نشان کرد: در پیشینه مقدمه فقط به بیان دیدگاه های خاص پرداخته شود و اشاره تحلیلی به پیشینه شود به این صورت که مثلا «من ده اثر را خواندم» و دیدگاه ها و وجه تمایز و تفاوت آن دیدگاه ها را بیان کنید و بعد نتیجه برسید که چه چیزی وجود نداشته که قرار است در این مقاله بررسی شود.