حجت الاسلام والمسلمین فقیهی با اشاره به حدیث ثقلین گفت: «امامین انقلاب متعلق به مکتب قرآن و اهل بیت علیهم السلام هستند و نگاه ایشان به قرآن و ائمه علیهم السلام است.» نگاه امام خامنهای در عرصه مقاومت نگاه قرآنی است.
استاد در ادامه بیان داشت: مقاومت یک امر غریضی است که در وجود همهی موجودات قرار داده شده است. ولایت امر مسلمین امام خامنهای مدظله العالی به عنوان نائب امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در امتداد ولایت امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و رسول خدا صلی الله علیه وآله و در امتداد ولایت خداوند است.
از منظر رهبر معظم انقلاب، مقاومت یعنی انسان یک راهی را انتخاب کند که آن راه، حق است و در این راه شروع به حرکت کند و موانع نتواند او را از حرکت در این مسیر منصرف و متوقف کند. به عبارتی راه دور زدن سختیها و مقابله و غلبه بر موانع پیدا شود و با شیوهای عاقلانه از موانع عبور شود. (۱۴/۳/۱۳۹۸)
ایشان، مبانی و اصول فرهنگ مقاومت از نگاه امام خامنه ای را بدین شرح بیان نمود: اولین کلید بحث مقاومت، تقویت ایمان و معنویت است؛ دوم: مقاومت به عنوان نفی سلطه؛ سوم: پیوند اخلاق و سیاست در مقاومت؛ چهارم: پیوند تاریخی مقاومت و انقلاب اسلامی است.
همچنین ادامه داد: اینکه چرا باید مقاومت کنیم، خداوند در سورهی بقره آیه ۲۵۱ میفرماید: «وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَلَكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعَالَمِينَ» مهمترین نکته آیه این است که: اگر در برابر متجاوز و ظالم دفاع صورت نگيرد، فساد و تباهى زمين را فرا خواهد گرفت. جنگ با مفسدان، يك ضرورت است. اگر عنصر مضرّ حذف نشود، عناصر ديگر به تباهى كشيده مىشوند. خداوند همچنین در سورهی حج آیه ۴۰ میفرماید: «اگر شما مقاومت نکنید، آنها شما را نابود میکنند.» حضرت آقا میفرماید: انقلاب اسلامی نقطه آغازین فرهنگ مقاومت در عصر جدید است و حفظ جمهوری اسلامی از حفظ شخص واجبتر است.
حاج آقا فقیهی در بخش سوم و پایانی، نتایج و اثرات مقاومت در فرهنگ انقلاب اسلامی در کشورهای منطقه را بیان کرد که عبارتند از: 1.بیداری اسلامی ملتها؛ 2.شکلگیری محور مقاومت؛ 3.تحول در معادلات قدرت منطقه؛ 4.تثبیت هویت اسلامی در برابر استکبار جهانی.
