کرمانشاه-دالاهو -کارگاه موضوع یابی

کرمانشاه-دالاهو -کارگاه موضوع یابی

شناسه خبر : 159300

1404/02/31

تعداد بازدید : 30

کرمانشاه-دالاهو -کارگاه موضوع یابی
کارگاه موضوع‌یابی در مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س) دالاهو برگزار گردید.

در ابتدای جلسه، خانم موسوی استادِ‌این کارگاه، تحقیق را محصول میل به پرسشگری دانست که با مواجهه انسان با مسئله‌ای خاص، بالفعل میشود. وی موضوع‌یابی را نخستین و مهمترین گام در مسیر پژوهش معرفی کرد و مراحل مختلف آن را تشریح نمود.

ایشان بررسی تکراری نبودن موضوع و وجود منابع معتبر را مرحله‌ای اساسی پیش از انتخاب نهایی دانست و سپس به معرفی روش جدول سه‌تایی در موضوع‌یابی پرداخت که در‌این روش، پژوهشگر باید ابتدا ابعاد موضوع را از جهت چیستی، چرایی و آسیب‌هاو ... تحلیل کرده، سپس با تحدید موضوع به مسئله‌ای خاص، موضوعی جدید و دقیق خلق کند.

خانم موسوی همچنین به روش تبارشناسی موضوع، تحلیل آن از نظر زمان، مکان و مقاطع و لایه‌های بحث اشاره کرد و ویژگی‌های یک موضوع مطلوب را برشمرد.

در پایان نیز برخی سایت‌های کاربردی برای انتخاب بهتر موضوع، معرفی و از طلاب خواسته شد موضوعات خود را با روش‌های ارائه شده تطبیق و اصلاح نمایند.

این کارگاه با هدف تقویت مهارت‌های پژوهشی طلاب و اشنایی با روش‌های صحیح موضوع‌یابی برگزار کردید