گزارش نشست علمی، پژوهشی ( تمدن سازی اسلامی در اندیشه شهید مطهری)

تمدن سازی اسلامی در اندیشه شهید مطهری

شناسه خبر : 158268

1404/02/22

تعداد بازدید : 32

تمدن سازی اسلامی در اندیشه شهید مطهری
وی معتقدند که معارف اسلامی تعلیقی نیستند بلکه در درون خود دارای ماهیت تندن سازی هستند و در جایی که به ذهن هیچ کسی نمی آید، در اوج جاهلیت پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) تمدن اسلامی را پایه ریزی می کند آن هم در بدترین شرایط زمانی توانست تمدن سازی کند.

 

مدرسه علمیه حضرت زینب(سلام الله علیها) شهرستان امیدیه به مناسبت گرامیداشت شهادت شهید مطهری نشست برگزار کرد.

این نشست با عنوان تمدن سازی اسلامی در اندیشه شهید مطهری با حضور خانم هما اخلاقی  مدرس حوزه و دانشگاه برگزار شد.

نشست علمی پژوهشی تمدن سازی اسلامی در اندیشه شهید مطهری با حضور طلاب، مدیر، کادر و اساتید برگزار شد.

اخلاقی ضمن گرامی داشت شهادت شهید مرتضی مطهری گفت: شهید علارغم دیگر صاحب نظران که معتقدند عامل انحطاط تمدن اسلامی در درون خود است علت انحطاط را عوامل عارضی می داند.

وی افزود: وی معتقدند که معارف اسلامی تعلیقی نیستند بلکه در درون خود دارای ماهیت تندن سازی هستند و در جایی که به ذهن هیچ کسی نمی آید، در اوج جاهلیت پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) تمدن اسلامی را پایه ریزی می کند آن هم در بدترین شرایط زمانی توانست تمدن سازی کند.

مدرس حوزه گفت: اگر می بینیم برخی در مقابل تمدن اسلامی جبهه می گیرند به دلیل عدم شناخت این تمدن است چرا که بشر همیشه دشمن چیزی است که نسبت به آن جهل دارد.

وی افزود: علم تمدن ساز است ؛ چرا که بشر دشمن چیزی است که نسبت به آن جهل دارد.

مدرس دانشگاه گفت: شهید مطهری در کتاب تعلیم و تربیت و انسان کامل تمدن ساز را انسان معرفی می کند و در دیگر آثار خود اجتهاد را موتور متحرک اسلام می داند.

وی ادامه داد: اگر در قبل از اسلام تمدنی بود مانند تمدن تمدن یونانی باستانی این تمدن ها سرچشمه  باشند از درون نمی جوشند افکار بشری بود و تابع زمان آن دوره بود در حالی که تمدن اسلامی پایه آن قرآن بوده و قرآن برای همه زمان هاست چرا که دارای قوانین ثابت قابل اجرا برای تمام اعصار است.

 وی در پایان گفت : نقطه اوج تمدن سازی در زمان ظهور خواهد بود و مقدمه آن حکومت جمهوری اسلامی است. تمدن اسلامی چون براساس فطرت انسان، لذا پایدار است.