بوشهر،حضرت معصومه سلام الله علیها،جم

راههای محرمیت فرزند خواندگی

شناسه خبر : 157970

1404/02/08

تعداد بازدید : 58

راههای محرمیت فرزند خواندگی
به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه جم برگزاری نشست علمی با موضوع بررسی محرمیت و راههای آن در مورد فرزند خوانده از منظر امام خمینی ره و آیت الله شبیری زنجانی در روز دوشنبه 8آردیبهشت ماه 1404با حضور سرکار خانم جمالی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه جم برگزاری نشست علمی با موضوع بررسی محرمیت و راههای آن در مورد فرزند خوانده از منظر امام خمینی ره و آیت الله شبیری زنجانی در روز دوشنبه 8آردیبهشت ماه 1404با حضور سرکار خانم جمالی برگزار شد. پایان نامه خانم جمالی با موضوع بررسی محرمیت و راههای آن در مورد فرزند خوانده از منظر امام خمینی ره و آیت الله شبیری زنجانی ایشان نشست علمی در این مورد ارائه دادند

. وی بیان کرد :فرزندخوانده کسی است که او را به فرزندی پذیرفته باشد بر اساس فرزندخواندگی، رابطه خاصی میان فرزندخوانده و پدرخوانده و مادرخوانده به وجود می‌آید.

ایشان بیان کرد فرزند خوانده از لحاظ فقهی فرزندخواندگی این است که شخص بر اساس بدون دلیلی برای اثبات فرزندی، فرزند دیگری را فرزند واقعی خود بگیرد؛ چه این فرزند، نسبتش با والدینش ناشناخته باشد.

جمالی بیان کرد :فرزند خوانده در آیات متعدی وجود دارد فرزند خواندگی در زمان حضرت موسی (ع) امری متداول و رایج بوده خداوند متعال محبّت شدیدی از موسی (ع) را در قلب فرعون القا نمود و هم چنین در قلب آسیه همسر فرعون و فرعون وقتی خواست او را بکشد زن فرعونفرزند خواندگی در زمان حضرت یعقوب (علیه السلام) قرآن از وجود و رواج فرزند خواندگی در زمان حضرت یعقوب (ع) خبر داده و در مورد حضرت یوسف (ع) اشاره نموده که عزیز مصر در هنگام مشاهده یوسف (ع) به همسرش توصیه کرده که یوسف را گرامی می دارد، باشد که در آینده برایشان مفید واقع شود و یا ایشان را به فرزندی بگیرند گفت روشنی چشم من و تو باشد او را نکشید شاید نفع او به ما برسد یا او را برای خود به فرزندی بگیریم.

وی بیان کرد :فرزند خوانده برای اینکه محرمیت ایجاد شود راههایی دارد که از دیدگاه امام خمینی ره وآیت الله شبیری زنجانی راهها را بیان می کند . محرمیت فرزند خوانده ازدیدگاه امام خمینی ره، راهها محرمیت فرزند خوانده از طریق شیر خوردن اگر فرزند خوانده، دختر شیر خواره باشد از راههای زیر بین او و پدرخوانده محرمیت حاصل می شود دختر شیر خواره شیر همسر پدرخوانده را با شرایطی که در فقه بیان شده است . ایشان از دیدگاه آیت الله شبیری زنجانی فرزند پرورشگاهی اگر دختر باشد به وسیله ازدواج خود پدرخوانده و یا پدر و جد و پسر و نوه بی واسطه و باواسطه و پسر بی وا واسطه و باواسطه پدرخوانده به وی محرم میشود و اگر پسر باشد با ازدواج خود مادرخوانده و یا دختر بی واسطه یا با واسطه اش با وی محرم خواهد شد البته ازدواج مزبور باید با اذن یا اجازه حاکم شرع باشد. ایشان در انتهای نشست پاسخگوی طلاب در زمینه محرمیت در فرزندخواندگی بودند .