به گزارش معاون پژوهش مدرسه علمیه زینب کبری سلام الله علیها سرکار خانم قیاسی در این جلسه به بیان سیره بانو مجتهده امین با محوریت شانیت طلبگی در پوشش و گفتار پرداخت.
خانم قیاسی در ابتدا اظهار کرد: امثال شما دختران چقدر زیادند ولی در مسیر حق و آنچه یک بنده باید داشته باشد ندارند منحرفین زیاد و کسانی که در مسیر حق هستند کم هستند و این در طول تاریخ بعینه دیده می شود.
وی در ادامه ابراز نمود: مدرسه علمیه حضرت زینب کبری سلام الله علیها مانند دریاست که در آن انواع ماهیها هستند. یکی کوچکتر یکی بزرگتر هیچ کدام به هم نمی گویند خوب است که در دریا هستیم اگر از دریا بیرون بیافتیم چه اتفاقی می افتد؟
خانم قیاسی بیان کرد: اگر از دریا بیرون بیافتد صد در صد مرگ منتظرش است اما ماهی ها نمیگویند چون دائم در حال حیات در دریا هستند و اینجا همان دریایی است که ماهی در آن است و قدر نمی دانیم.
وی در ادامه اظهار کرد: به جایی نخواهید رسید اگر شئونات طلبگی را رعایت نکنیدمردم به من و شما که نگاه میکنند، به خاطر لباسمان، شأنمان و شغلمان، حساب خاصی برای ما باز میکنند و یک تقدسی قائلند. بعضی از گناهانی که خودشان میکنند، خیال میکنند ماها نمیکنیم؛ بعضی از کارهای خیری که خودشان انجام نمیدهند، خیال میکنند ما انجام میدهیم؛ خیال میکنند ماها دائم در حال ذکر الهی و توجه به پروردگار - که غالباً از آن غفلت میشود - هستیم؛ یک چنین تصوراتی دربارهی ما دارند
خانم قیاسی با بیان خاطره ای از سیره بانو مجتهده امین ابراز نمود: آیت الله زهرایی بعد از رفت و آمدهایی از قم به اصفهان توانستند با خانم امین ارتباط بگیرند و خادم گفت بیا داخل در آن زمان مردی جوان و مجردی که ازدواج نکرده در حال تحصیل آمدند تا از حاج خانم امین استفاده کنند وارد اتاق شدند خانم آمدند گفتم سلام علیکم خانم جواب دادند سلام علیکم حالتان خوب است آقای زهرایی گفتم الحمدلله
خانمنشستند من نیز نشستم صبر کردم تا خانم حرف بزنند20دقیقه تمام سکوت نه من حرف زدم نه حاج خانم. آیت الله زهرایی به پهنای صورت اشک می ریختند و می گفتند خدایا تو شاهدی من راضیم تمام باقیمانده عمرم را بگیری و آن ۲۰ دقیقه که در سکوت بود را به من برگردانی
خانم قیاسی بیان کرد: رهبرانقلاب اسلامی، فساد را در بسیاری از موارد ناشی از روحیه زیادهطلبی و اشرافیگری و تجملپرستی دانستند و خاطرنشان کردند: اینکه امام بزرگوار بارها بر حفظ زیّ طلبگی و داشتن زندگی ساده و معمولی مسئولان تأکید داشتند، به همین علت بود.
اگر بتوانیم به میثاق طلبگی متعهد و پایبند بمانیم - که قولاً و فعلاً این میثاق را از دوران نوجوانی و جوانی با خدای متعال بستیم - اگر خداوند کمک کند و ما بتوانیم این میثاق را حفظ کنیم و در همین عالم طلبگی پیش برویم، من این را ترجیح میدهم
در پایان خانم قیاسی کتاب سیر و سلوک (در روش اولیاء الله و طریق پیمودن راه حق تعالی) از بانو مجتهده امین به طلاب معرفی و اظهار کرد: این کتاب شرح مراحل هشتگانه سلوک الی الله با استناد به آیات قرآن و احادیث ائمه اطهار است که در پنجاه سالگی نویسنده نوشته شده و نشانگر جامعیت علمی و عملی نویسنده است.
علامه جعفری درباره اهمیت این کتاب گفته است: «با نظر به مقامات عالیه روحی که بانوی ایرانی در آن موفق شدهاند، باید ایشان را از گروه نخبهای از دانشمندان به شمار آورد که به اضافه فراگرفتن دانش به تولد جدیدی در زندگانی روح ایشان را نساییده است، بلکه آن نوع دریافتها و معارف، ایشان را جلب کرده است که دانستن آنها غالبا با شدنها همراه است. اشراف و آگاهی خانم امین در کتاب سیر و سلوک به واقعیات قابل اهمیت توام با نوعی وجدان علمی که متاسفانه افراد کمی از دانشمندان موفق به داشتن آن میشوند به خوبی آشکار است».