در ابتدا طلبه ی موافق، سرکار خانم شهیکی، با بیان مفهوم صیانت و صیانت در فضای مجازی گفت: کلمه ی صیانت در زبان فارسی به معنای حفاظت، نگهداری و مراقبت است. این واژه معمولا در متون حقوقی و ادبی به کار می رود.
اما صیانت در طرح صیانت از فضای مجازی به معنای محافظت از فضای مجازی در برابر تهدید هایی مانند: حملات سایبری _ انتشار محتوای غیر اخلاقی_ نفوذ بیگانه و سوء استفاده از داده های کاربران است . هدف این است که فضای مجازی به محیط امن کنترل شده و همسو با ارزش های داخلی تبدیل شود.
طلبه ی مخالف سرکار خانم عسکری، به بیان شبهاتی در این مورد پرداخت و بیان داشت:
"من به عنوان طلبه باید در فضای مجازی تبلیغ کنم ونباید فضای مجازی (مثلا اینستا گرام)را خالی بگذارم تا دشمن در این فضا فرصت جولان داشته باشد"
طلبه ی موافق در جواب گفت: در احکام دونوع حکم داریم ، اولیه و ثانویه که در مواقع ضرورت حکم اولیه تغییر پیدا می کند. همین مثال را درباره ی کتاب های ضاله بیان می داریم که استفاده ازاین کتاب بر عموم مردم جایز نیست. اما با اجازه ی حضرت آقا گروهی در آن ورود کردند و پاسخگوی شبهات شده اند. وطبق فتوای حضرت آقا حکم ورود به فضای مجازی خارجی بر عموم حرام است اما حکم ثانویه برای گروه متخصص بدون اشکال است.
طلبه مخالف گفت رهبری فرموده: " حضرت آیت الله خامنه ای : اگر من رهبر نبودم رئیس فضای مجازی می شدم" بنابراین باید در این فضا (اینستاگرام) کار کرد
طلبه موافق افزود: صحبت حضرت آقا فقط درباره ی فضای مجازی داخلی نیست، بلکه فضای مجازی خارجی نیز باید قانونمند باشد، از فضا های داخلی هم می توان استفاده کرد.
`` طلبه مخالف گفت: کسب و کار مردم در اینستاگرام است شما هم میگویید حرام است با فیلتر کسب و کار مردم از دست میرود.
طلبه موافق ادامه داد: فساد در اینستاگرام بیشتر از کمک اوست ما بدترین آسیبها را از همین فضاها خوردیم اکثر آشوبگرها تربیت شدگان همین بسترها بودهاند دراین فضاها هیچ در و پیکری نیست اگر شما در چنین فضای مسمومی سرمایهگذاری کردید کلاهبرداری صورت گرفت تمام سرمایه شما را ببرد، کسی پاسخگو نیست اصلاً مدیریت این فضاهای خارجی در دست ما نیست با این وجود کسب و کار شما در هواست. در انتهای جلسه استاد داور سرکار خانم شهبازی ضمن جمعبندی مطالب گفتند: به طور کلی طرح صیانت دارای جنبههای منفی و مثبت است موافقان بر امنیت- حفظ ارزشهای فرهنگی و توسعه زیرساختهای داخلی تاکید میکنند در حالی که مخالفان نگران محدودیت دسترسی به اطلاعات ـ تضعیف آزادی بیان و نقص حریم خصوصی هستند برای ایجاد یک فضای مجازی امن و آزاد نیاز به تعادل بین این دو دیدگاه و مشارکت همه ذی نفعان است.