البرز كوثر كرج

برگزاري پنجمين نشست از سلسله نشست های امیدآفرینی، کارکردها و نقش آن در جهاد تبیین

شناسه خبر : 156986

1404/01/19

تعداد بازدید : 8

پنجمين نشست از سلسله نشست هاي اميدآفريني، كاركردها و نقش جهاد تبيين در آن به همت معاونت پژوهش مدرسه كوثر برگزار شد.

پنجمين نشست از سلسله نشست هاي اميدآفريني، كاركردها و نقش جهاد تبيين در آن به همت معاونت پژوهش مدرسه كوثر با عنوان: اميدآفريني و هويت فردي با حضور خانم دكتر عسكري از اساتيد حوزه ساعت 11:30 صبح  روز سه شنبه 16 بهمن ماه 1403 در اتاق كنفرانس مدرسه علميه تخصصي كوثر برگزار شد.

دكتر عسكري در ابتدا با اشاره كرد: امید به عنوان یک مفهوم روان‌شناختی، نقش مهمی در شکل‌گیری هویت فردی ایفا می‌کند. امید نه تنها به عنوان یک عامل انگیزشی عمل می‌کند که افراد را به سمت اهداف خود سوق می‌دهد، بلکه بر نحوه درک و ارزیابی خود از جهان نیز تأثیر گذار است.

ايشان ادامه داد: امید به عنوان یک نیروی روانی قدرتمند، افراد را قادر می‌سازد تا با چالش‌ها مقابله کنند و آینده را با دیدگاه مثبت‌تر بنگرند. این مفهوم نه تنها بر سلامت روان؛ بلکه بر کیفیت زندگی نیز تأثیر مستقیم دارد. زمانی که افراد دارای امید هستند، بیشتر تمایل دارند تا از فرصت‌های موجود استفاده کنند و تلاش بیشتری برای دستیابی به اهدافشان انجام دهند.

دكتر عسكري بيان داشت: هویت فردی مجموعه‌ای از ویژگی‌ها، ارزش‌ها، اعتقادات و تجارب است که هر شخص را منحصر به فرد می‌کند. امید در این زمینه نقش کلیدی دارد زیرا کمک می‌کند تا افراد بتوانند با اطمینان بیشتری نسبت به آینده فکر کنند. این اطمینان باعث تقویت حس اعتمادبه‌نفس شده که یکی از پایه‌های اصلی تشکیل‌دهندهٔ هویت است.

ايشان با اشاره به اين نكته كه افراد دارای اعتمادبه‌نفس بیشتر تمایل دارند تا ریسک بپذیرند و تجربه‌های جدید کسب کنند گفت: این امر باعث گسترش دامنهٔ تجربیات آنها شده که بخشی مهم از تشکیل‌دهندهٔ هویتشان محسوب می‌شود. امید داشتن کمک می‌کند تا افراد بتوانند با صبر بیشتر نسبت به فرآیند یادگیری دربارهٔ خود اقدام کنند؛ بنابراین آنها قادر خواهند بود تصویر دقیق‌تری از شخصیت خویش داشته باشند. زمانی که اشخاص دارای امیدی قوی هستند، بهتر قادر خواهند بود تا مواجهه با مشکلات را تحمل کرده و راه حل‌هایی برای غلبه بر آنها بیابند. این مقاومت نشان‌دهندهٔ پایداری شخصیت بوده که بخش مهمی از ساختار هویتی هر شخص محسوب می‌شود.

 

در پايان دكتر عسكري اشاره كرد:  ارتباط تنگاتنگی بین امیدآفريني و شکل‌گیری یا تقویت هويت فردي وجود دارد. اميد نه تنها انگیزه لازم را برای حرکت بين اهداف شخصی فراهم مي کند؛ بلکه باعث مي شود كه اشخاص بتوانند تصوير روشن تری نسبت به خويشتن داشته باشند؛ بنابراین ارتقای سطح اميد مي تواند تاثير مستقيمي بر توسعه ی هويت سالم تر فرد داشته باشد.

0رای ثبت شده
فرم ثبت نظر