خوزستان/ اهواز/ مدرسه فاطمه معصومه (س):

نشست تخصصی «حکمرانی زنان در جمهوری اسلامی» برگزار شد.

شناسه خبر : 156715

1403/12/27

تعداد بازدید : 8

دکتر محسن افروغ: زنان در عرصه حاکمیت کجا استفاده می‌شوند مساله مهمی در نظام جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش پایگاه خبری ورسانه‌ا‌ی حوزه‌های علمیه خواهران/ خوزستان، محسن افروغ عضو هیئت مدیره انجمن سیاسی و انقلاب اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی در نشست تخصصی با طلاب مدرسه علمیه فاطمه معصومه (س) اهواز گفت: جمهوری اسلامی آمده تا از عاملیت‌های مختلف در جایگاه خودشان استفاده کندلذا اگر واژه مردم سالاری دینی را به کار می‌برد، به عاملیت مردم به جایگاه اصیل خودش توجه دارد. در مبحث زناننیز به همین شکل است. اینکه نظام جمهوری اسلامی در عرصه حاکمیت از زنان در کجا میخواهد استفاده کند جایی است که که جمهوری اسلامی باید پاسخگو باشد. در عموم ساختارهای حاکمیت ابهامات زیادی برای حکمرانی زنان وجود دارد.

عضو بازرس هیئت مدیره انجمن مطالعات اجتماعی در توضیح حکمرانی زنان بیان داشت: حکمرانی با حکومت متفاوت است. حکومت یک ساختار کاملا رسمی است که متشکل از جمعیت، سرزمین، موقعیت جغرافیایی و کنشگران سیاسی است که بر اساس قدرتی که دارند بر مردم حکومت میکنند و نگاهی از بالا به مردم دارند اما حکمرانی چنین نیست. حکمرانی یک سیستم است اعم از ساختارهای رسمی و غیر رسمی؛ در واقع جامعه را از هدایت و رهبری می‌کند.  ما در حکمرانی بازیگران متفاوتی داریم که می توانند فرآیند تصمیم گیری را شکل دهند. نگاه از بالا به پایین ندارند.

دکتر افروغ در پاسخ به سوال اینکه معنای حکمرانی زنان چیست؟ اظهار داشت: در تعریف این عبارت سه معنا به کار گرفته می‌شود: حکمرانی بر زنان، حکومت زنان و در معنای سوم نیز به عنوان اینکه نظام اسلامی چگونه می‌خواهد از عاملیت زنان استفاده کند چه نگاه نظام‌مند و سیستمی دارد و این محل بحث ما است و می بایست به تناسب محورهای مهم آن مشخص شود.

 

 


 

0رای ثبت شده