به گزارش روابطعمومی مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلاماللهعلیها شهرستان بهاباد، معاون پژوهشی این مدرسه از برگزاری نشست پژوهشی به مناسبت هفته کتاب با حضور خانم شفیع نادری از اساتید مدرسه در جمع طلاب و فازغ التحصیلان،اساتید واعضای کادر این مدرسه خبر داد.
خانم سمیه شفیع نادری (از اساتید درس آشنایی با نرم افزارهای حدیثی) در ابتدا ضمن تبریک هفته پژوهش گفت: پژوهش برای همه جویندگان علم ضروری است و این مهم برای طلاب که باید مقاله ارائه کنند امری غیر قابل انکار است .
وی با ارائه گزارشی اجمالی از کاربرد و نحوه آشنایی با نرم افزارهای علوم اسلامی گفت:آشنایی با نرمافزارهای علوم اسلامی با قابلیت نصب در سیستمهای کامپیوتری از جمله نرمافزار جامع الاحادیث، جامع تفاسیر، نرم افزار جامع فقه ، نرمافزار فرهنگ موضوعی تفاسیر در پیدا کردن مطالب مربوط به آیات و روایات کمک زیادی به محققین این امر می کند.
استاد حوزه با ارائه مثال های مختلف تمامی صور ممکن و راه حل های مختلف استفاده از واژگان کلیدی و... را به صورت عملی برای طلاب توضیح دادند.
ایشان در ادامه با بیان نحوه استفاده کردن از نرمافزارها به واسطه ابزارهایی که در نرمافزار تعریفشده گفت: این نرم افزارها قابلیت های بسیار خوبی دارد که کار را برای محقق بسیار سهل نموده است ازجمله امکان جستجوی آیات در تفاسیر مختلف و همچنین دامنه سازی تفاسیر، دامنه سازی برای انجام تحقیقاتی که لازم است از کتب انتخابی فرد استفاده شود.
وی در مثال هایی از موضوعات خود طلاب به بیان نحوه استفاده از نرمافزارهای مختلف و استفاده از نرمافزار فرهنگ موضوعی تفاسیر برای موضوعهای مختلفی که در رابطه با موضوعات تفسیری و قرآنی مطرح شد را مطرح کرد.
شفیع نادری همچنین تفسیرهایی که در این نرمافزار بیانشده است را برای طلاب معرفی کردتا بتواننداز تفسیرهای مختلف راجعبه یک موضوع استفاده نمایند.
ایشان با معرفی نرمافزار جامع الاحادیث به عنوان یک منبع برای استفاده طلاب از آن برای تحقیقات و معرفی نرمافزارهایی که حتی قابلیت نصب در گوشی های اندروید را دارند مثل نرمافزار آثار شهید مطهری و علامه طباطبایی و آیتالله مصباح که امکان بهره برداری از آنها در بخش های مختلف با سهولت بیشتر امکانپذیر است گفت: نرمافزار جامع الاحادیث به عنوان اولین نرمافزار حدیثی در محیط ویندوز عرضه گردیده است وحجم بالای اطلاعات، کیفیت محتوایی از قبیل اِعراب و دقت، عرضه قابلیتهای مختلف فنی از جمله در بخش جستجو و نمایش به همراه دیگر مزایای این نرمافزار، موجب گردید تا این برنامه از سال 1379 تا کنون به عنوان مهمترین نرمافزار حدیثی مورد استفاده پژوهش گران علوم اسلامی باشد. این برنامه که در مراحل مختلف، ارتقاهای جزئی فنی و محتوایی یافته است، در حال حاضر با عنوان نرمافزار نور ۵ /۲ شناخته می شود.
وی گفت: نیاز کاربران عمومی به احادیث و عدم آشنایی ایشان با متون عربی نیز موجب شده تا مرکز اقدام به تولید نرمافزار «گنجینه روایات نور» نماید. هدف از این نرمافزار، عرضه جامعی از کلیه کتب حدیثی دارای ترجمه بود.