به مناسبت هفته کتاب نشست معرفی کتاب با حضور استاد رشوندی از اساتید حوزه و دانشگاه در تاریخ3آذر در سالن اجتماعات مدرسه زینبیه برگزار شد. در این برنامه استاد رشوندی کتاب «مهارتهای زناشویی» اثر مکی، فانینک، پالک را معرفی نمودند.
دو فصل از کتاب مهارتهای زناشویی درباره مهارتهای زناشویی است و بقیه فصل ها به مهارتهای پایه در ارتباط پرداخته اند. اولین مهارت که پایه مهارتهاست، مهارت گوش دادن است. به پیامبر به عنوان طعنه میگفتن که تو اذن هستی یعنی تو گوشی. و پیامبر میفرمود بروید به خاطر همین خصلتم خدا رو شکر کنید. منظور از گوش دادن گوش فعال است. واکنش درست نسبت به طرف مقابل بسیار مهم است. خیلی از اعضای خانواده این مهارت رو چون بلد نیستن باعث میشود خانواده در معرض آسیب دخالت دیگران قرار بگیرد. چون هر کدام برای درد دل سراغ یکی دیگر میروند.
دومین مهارت ، مهارت ابراز احساسات است.خوشحالی و ناراحتی خودت رو ابراز کتی نشانه قدرت روانی است. تعادل در این امر مهم است که بهش ثبات هیجانی میگیم. هر چیزی به موقع خودش بروز پیدا کند. نوسان خلقی اگر زیاد باشد نشانه خلق پایین است. برای رسیدن به ثبات هیجان، اول باید هیجان و احساسات را بشناسیم و بعد آن را به روش درست نشان دهیم. مثلا بگوییم که ما از دست شما ناراحت شدیم. این حرف شما منو ناراحت کرد.
سومین مهارت، تایید و تقویت کردن دیگران است. نسبت به دیگران بی تفاوت و خنثی نباشیم. اینها مهارتهای پایه است.
در وارد شدن به ارتباط نیاز به مهارتهای دیگر است. ارتباط شفاف نیاز به مهارتهایی دارد. در ارتباط گاهی ما دچار خطای شناختی یا تحریف شناختی میشویم. مثل اینکه با یه بار اشتباه یا یه خوبی از طرف مقابل او را همیشه زشت کردار یا درستکار میدانیم. خطای صفر و صدی بودن. نزدیک ۲۰خطای شناختی داریم.
مهارت مذاکره یکی از مهارتهای ارتباطی است. خصوصا مذاکره با فرزندان خیلی سخت و مهم است.چون کودک هم سن و هم سنخ ما نیست.
مهارت بعدی مهارت حل مساله است.
مهارت بعدی مهارت کنترل خشم است. نحوه تجربه خشم و کنترل کردن آن و جلوگیری از آسیب شدن در کتاب مطرح شده است. گاهی اتفاقاتی در کودکی ما میافتد که بن مایه های روانی ما رو تشکیل میدهد. شناخت روان بن ها میتواند مسائل ما رو در بزرگسالی حل کند