کرمانشاه امام حسین علیه السلام

نشست سیر مطالعاتی

شناسه خبر : 156467

1403/12/25

تعداد بازدید : 6

نشست سیر مطالعاتی
در مدرسه علمیه امام حسین علیه السلام قصرشیرین نشست سیر مطالعاتی با محوریت "راه های مقابله با غرب گرایی" برگزار شد.

در مدرسه علمیه امام حسین علیه السلام قصرشیرین  نشست سیر مطالعاتی با محوریت "راه های مقابله با غرب گرایی   "با حضورخانم باباخانی معاون پژوهش توسط خانم یگانه دارنهال برگزار شد.

 

دارنهال  بیان داشت: یکی دیگر از راه‌های مقابله با غرب گرایی مبانی جهاد اقتصادی است که درکتاب «مبانی و راهبردهای جهاد اقتصادی» نوشته سیدحسین اسحاقی مورد بررسی قرار گرفته است.که جهاد اقتصادی به معنای تلاش مستمر، هدفمند و سازمان‌ یافته در حوزه اقتصاد برای رشد، توسعه  و مقابله با موانع  اقتصادی و غرب گرایی است.که این مفهوم ریشه در آموزه‌های اسلامی دارد و با مفاهیمی مانند اقتصاد مقاومتی، عدالت اقتصادی و پیشرفت اسلامی مرتبط است.

دارنهال خاطر نشان کرد: جهاد اقتصادی ابعاد مختلفی از جمله:بعد فردی: تأکید بر نقش هر فرد در بهبود وضعیت اقتصادی خود و جامعه از طریق کار و تولید.بعد اجتماعی: تلاش نهادها و سازمان‌ها برای تقویت اقتصاد ملی.بعد حکومتی: نقش سیاست‌گذاری‌های کلان در حمایت از تولید، اشتغال و استقلال اقتصادی.

در ادامه گفت: آیات و روایات متعددی بر اهمیت تلاش اقتصادی تأکید دارند، از جمله آیه «وَأَنْ لَيْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَى» (نجم: 39) که نشان‌دهنده ارزش تلاش اقتصادی است و همچنین سیره پیامبر اسلام (ص) و ائمه (ع) نیز نشان‌دهنده حمایت از تولید، کسب‌وکار حلال و خود کفایی است.

وی ادامه داد:چالش‌های اقتصادی و ضرورت جهاد اقتصادی یکی دیگر از راه‌های مقابله با غرب گرایی است.تحریم‌های اقتصادی، وابستگی به منابع خارجی، ضعف در تولید داخلی و مصرف‌گرایی از جمله موانعی هستند که لزوم جهاد اقتصادی را نشان می‌دهند.

 باباخانی معاون پژوهش مدرسه در پایان جلسه به جمع بندی مطالب پرداخت:اهداف جهاد اقتصادی این است که تلاش می‌کند تا یک چارچوب نظری قوی برای جهاد اقتصادی ارائه دهد و اهمیت آن را در چارچوب اسلامی و ملی توضیح دهد که دستیابی به استقلال اقتصادی و کاهش وابستگی به بیگانگان است.که بدون مشارکت فعال مردم، نهادها و دولت، تحقق جهاد اقتصادی ممکن نیست و این امر نیازمند یک نگاه جهادی و انقلابی به حوزه اقتصاد است.