
نشست پژوهشی در راستای سیر مطالعاتی با موضوع"راههای مقالبه با غرب گرایی" توسط فاطمه علی خانی و نسرین مهکی درمدرسه علمیه امام حسین علیه السلام برگزار شد.
فاطمه علی خانی با توجه به مطالعه ای که از کتاب منشور دانش اسلامی داشتند
بیان کرد.دولت در راستای علم و دانش باید اقداماتی انجام دهد که از جمله این اقدامات، رعایت اولویت های آموزش عالی، تولید علم و جنبش نرم افزاری، ترویج انگیزه های دینی و انقلابی ، آموزش و پرورش و ... است .
در ادامه افزود: رعایت اولویت های آموزش عالی: یعنی بودجه هایی که به عنوان وام برای دانشجویان در نظر گرفته شده لازم نیست بین همه ی آنها تقسیم شود،بلکه باید اولویت ها را درنظر گرفت و میان کسانی که احتیاج بیشتری دارند تقسیم کرد. حضرت آقا در راستای این مطلب این گونه می فرمایند که اگر تقسیم بودجه و اولویت بندی آن به دست رهبری بود بنده علم و دانش را جزو اولین اولویت ها قرار می دادم چرا که بسیاری از مشکلات دولت برای دراز مدت از این راه قابل حل است .
علی خانی خاطر نشان کرد: دانشجو در محیط دانشگاه از لحاظ اعتقاد و عمل و گرایش دینی هیچ مشکلی ندارد اما هنوز بعضی استادان هستند که نسبت به دین و احساسات و انگیزه های دینی مسئله دارند، اینها نباید بتوانند در دانشگاه ها اثر بگذارند چون این امر مایه بدبختی ملت است، همچنین دانشگاه باید یک محیط دینی باشد و نباید یک فرد به فرد دیگر فشار بیاورد و تفکراتش را به دیگری قالب کند.
وی بیان داشت: یکی از چیزهایی که باید به عنوان خطر برای کشور فرض کرد خطر جذب و دلسرد شدن عناصر با استعداد چون امروزه دنیا دنیای مادیات و پول است و در بعضی از دانشگاه های کشور در جلسه ای که دانشجویان پایان نامه خود را ارائه می دهند از همان جا این جوانان را با وعده تضمین شغل و مسکن صید می کنند،
دولت باید قدر این ثروت های ملی را بداند و برای آنها امکانات فراهم کند تا نیازی احساس نکنند و این ضریبهای هوشی و حافظه شان را ملی بدانند، که موجب فرار مغزها واین که بیگانگان بیایند از تفکرات آنها سوء استفاده کنند و جوان نخبه احساس کند در محیط خارج کشور به او خوش میگذرد و شغل بهتری برای او فراهم است نشود.
مهکی درپایان جمع بندی کرد: در اسلام قدرت با اخلاق آمیخته است و اگر این طور نباشد ظالمانه است، اولین قدم در اخلاق: باید هوا و هوس را از خود دور کند در اسلام روش مثل ارزش هاست و باید خود را نشان دهد کار را باید برای خدا انجام دهد.دومین قدم در تقوا: مسئول باید تقوا داشته باشد.مراقبت برای خطا نکردن اما این مراقبت یک صراط مستقیم است و یک راه نجات، در سیره و عمل نیز باید بکار رود.دولتمردان باید خود را با مردم بسنجند نه با ثروتمندان و اشراف، باید خود را با مردم مقایسه کنند مسئولیت یک امانت است و سرمایه نیست مسولین باید به نحو احسن از این امانت مراقبت کنند که موجب بی اعتمادی مردم اللخصوص جوانان نشوند.سومین قدم در صداقت و صراحت: با مردم صداقت داشته باشند در مورد حرفی که می زنند اعتقاد قلبی داشته باشند و به مردم وعده و وعیدی ندهند که به آن عمل نکنند.